Gå til indhold
Søg

Korte skriveøvelser er vejen frem

Forskere peger på, at eleverne bør skrive mere i skolen. Men flere store opgaver er ikke svaret. Spark stilen til hjørne, og lad korte skriveøvelser og leg med sproget være det styrende. Få indblik i tankerne bag den korte skrivedidaktik og inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge undervisningen, så eleverne skriver mere – uden at du selv får mere rettearbejde. For tekster, vi skriver, er nemlig tekster, vi taler om.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 5. oktober 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

05/10/2022

Pris

1.200 kr. inklusiv forplejning

Kursusbeskrivelse

Skriveforskere peger på, at eleverne bør skrive meget mere i skolen. Men flere store opgaver er ikke svaret. Det er til gengæld korte og fokuserede skriveøvelser. Skriveøvelser kan i den grad være med til at styrke elevernes sproglige opmærksomhed og deres bevidsthed om, hvad der skaber en god tekst, og kan give dem strategier til at bearbejde indhold og kilder i deres tekster.

Kom og få inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge din undervisning, så eleverne skriver mere – uden at du selv får mere rettearbejde. En del af svaret er korte og fokuserede skriveøvelser, som laves i klasserummet. Du får også indblik i tankerne bag den korte skrivedidaktik, som omfatter princippet ”tekster, vi skriver, er tekster, vi taler om” samt ideer til, hvordan elevernes tidligere opgaver med stor fordel kan genbruges i undervisningen.

Advarsel: Der vil være smagsprøver på en del øvelser, og deltagerne skal selv til tasterne, have tungen på gled og lege med ordene for på den måde at få reflekteret over sig selv som skrivere og skrivelærere.

Mål
• Du får idéer til, hvordan du kan anvende korte skriveøvelser i din egen undervisning
• Du får indsigt i didaktikken bag de korte skriveøvelser
• Du får ny viden om, hvordan børn kan udvikle deres sprog både mundtligt og skriftligt
• Du lærer at være sproglærer fremfor tekstlærer og finder din indre skriveform frem

Målgruppe
Dansklærere i 5.-10. klasse

Underviser
Charlotte Rytter, lærebogsforfatter, medlem af opgavekommissionen

Kursusnummer
CFU229007

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00