Gå til indhold
Søg

Grammatik i funktion

Elever har svært ved at overføre viden fra formel træning af grammatik til de tekster, de selv arbejder med. Hvordan kan man gøre grammatikundervisningen enkel og funktionel ved at knytte den til de tekster, eleverne arbejder med? Hvordan kan fokus på grammatiske træk støtte elevernes arbejde med teksterne, og hvordan kan sammenhængen med teksterne give dem større forståelse af grammatikken?

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 11. oktober 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

13/09/2022

Pris

1.650,00 kr. inkl. forplejning

Kursusbeskrivelse

Elever har svært ved at overføre viden fra formel træning af grammatik til de tekster, de selv arbejder med. Dette kursus om, hvordan du kan undervise i grammatik funktionelt i forbindelse med elevernes arbejde med egne tekster og fortolkning af fiktion.

Vi skal se på masser af eksempler på grammatik knyttet til konkrete tekster: Hvilken funktion har markante grammatiske træk i teksten? Hvordan kan fokus på grammatiske træk støtte elevernes arbejde med teksterne, og hvordan kan sammenhængen med teksterne give eleverne større forståelse af grammatikken? Hvordan kan du sammen med eleverne gå på opdagelse i, hvordan grammatiske træk også kan fungere i andre sammenhænge? Og hvordan kan man gøre forklaringer på grammatiske forhold enkle?

Vi skal se på ordklassers brug og betydning, sammensatte ord og brug af morfemer. Vi skal se på ord, der farver: medbetydninger og billedbrug. Og vi skal se på, hvordan man bedst forklarer, hvad sætninger er sat sammen af, og hvad de bruges til.

Mål
Du får en række forslag til funktionel undervisning i grammatik, som kan bruges i praksis.

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet og i udskolingen samt læsevejledere

Underviser
Bodil Nielsen, ph.d., konsulent og forfatter

Kursusnummer
CFU229029

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00