Gå til indhold
Søg

Fra håndværkertricks til anvendt matematik

Giv dine elever oplevelsen af, at matematik faktisk kan bruges til noget i den virkelige verden. Når vi trækker praksis ind i matematikundervisningen, bliver det tydeligt for eleverne, at matematik ikke kun er teori - verden er fuld af arbejdsopgaver, der ikke kan løses uden matematisk viden. Her bliver du skarp på, hvordan du kan give dine elever mod på matematik ved at undervise praksisfagligt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 22. november 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

25. oktober 2023

Pris

1100,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Giv dine elever oplevelsen af, at matematik faktisk kan bruges til noget i den virkelige verden. Når vi trækker praksis ind i matematikundervisningen, bliver det tydeligt for eleverne, at matematik ikke kun er teori – verden er fuld af arbejdsopgaver, der ikke kan løses uden matematisk viden. Her bliver du skarp på, hvordan du kan give dine elever mod på matematik ved at undervise praksisfagligt.

Undersøgelser har vist, at matematik bliver langt mere tilgængeligt, når værktøj og redskaber bliver en del af undervisningen, og de konkrete problemer skal løses med håndværkersnilde. Få bud på, hvordan du kan arbejde med elevernes evne til at koble teori og praksis og til at bruge deres krop og erfaring, når de fremstiller produkter med brug af matematik.

Vi sætter fokus på, hvordan du kan få teori og praksis til at spille sammen i undervisningen, så eleverne bedre forstår de formler, de skal bruge i matematik. Du vil også blive præsenteret for matematisk modellering, især det første skridt: udvælgelse og matematisering, og det sidste skridt: tolkning og anvendelse.

Mål

Du får redskaber til at koble matematik til praksis.
Du får viden om, hvordan du fremhæver de matematiske pointer under opgaveløsningen.

Målgruppe
Matematiklærere i 5.-10. klasse og EUD-undervisere

Underviser
Mikkel Johansen

Kursusnummer
CFU-K23033

Kirsten Søs Spahn

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00