Gå til indhold
Søg

Det inkluderende læringsrum

Elever med forskellige behov kan være en udfordring i klasseværelset, når vi gerne vil lykkes med vores lærerpraksis. Med en ændret indstilling til vores elever og med bedre kendskab til forskellige reaktionsmønstre kan vi ændre vores praksis, så den kommer alle til gode. Det handler både om opmærksomhed på egen rolle, om de opgaver, vi stiller eleverne over for, og ikke mindst om de fysiske rammer.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 1. november 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

12/10/2022

Pris

1.600 kr. inkl. forplejning

Kursusbeskrivelse

Elevgrupper med mange forskellige behov kan være en udfordring i klasseværelset, når vi gerne vil lykkes med vores lærerpraksis. Men med en ændret indstilling til vores elever og med bare et lidt bedre kendskab til forskellige reaktionsmønstre kan vi ændre vores praksis til noget, som kommer alle til gode.

På dette kursus får du praktiske og brugbare bud på, hvordan du kan ændre din lærerpraksis en smule for at rumme elever, som umiddelbart kan synes at fylde meget i klassen. Det handler både om opmærksomhed på egen rolle, om de opgaver, vi stiller eleverne over for, og ikke mindst om de fysiske rammer, som vi bevæger os i.

Vi forsøger vi at flytte fokus fra at tale om børn med særlige behov til at tale om inkluderende fællesskaber, der gavner så mange som muligt.

Igennem praktiske øvelser, og med afsæt i erfaringer fra praksis, får du på dette kursus mulighed for at udforske nye tilgange til de elever, som kan opleves vanskelige.

Mål

Du får

  • nye redskaber til at forstå og hjælpe elever med forskellige behov.
  • ideer til at indrette et trygt, inkluderende og elevcentreret læringsrum.
  • hjælp til at styrke samarbejde og kommunikation mellem eleverne.
  • redskaber til at skabe trivsel mellem eleverne med færre irettesættelser.

Målgruppe

Lærere og lærerstuderende

Underviser

Josefine Jack Eiby, lærer, konsulent og debattør

Kursusnummer

CFU229043

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00