Gå til indhold
Søg

Den mundtlige prøve i dansk – overblik, fordybelse og formidling

Gør den mundtlige prøve i dansk, prøveform B, til et aktiv i undervisningen frem for et skræmmebillede. Du får inspiration til indhold og aktiviteter i faget og overblik over prøvens forløb, krav og muligheder. Vi arbejder desuden med at udnytte prøvedelenes gode potentialer, så eleverne kan samle overblik, tilegne sig værktøjer til fordybelse og få strategier til formidling

Praktisk information

Dato

Mandag d. 4. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

22. juni 2023

Pris

1625,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

”Det er svært at motivere, engagere og udfordre eleverne i arbejdet med fagets mange forskellige tekster”. Sådan lyder det fra mange lærere, og de nævner også, at det kniber med elevernes selvstændige arbejde …

Så hvordan inspirerer og sikrer vi elevernes overblik over indhold og faglige forløb? Og hvordan guider vi eleverne, så de tager ejerskab og fordyber sig undervejs?

På kurset ser vi på eksempler på fagets tekstkategorier, udtryksformer, modaliteter, vinkler og nuancer – og drøfter muligheder for overblik, variation, fordybelse, tilgange og formidling.

Sammenhængen mellem de danskfaglige forløb, opgivelser, fordybelsesområder og valg af prøveoplæg går som en rød tråd gennem kurset.

Der er masser af inspiration til både den løbende danskundervisning, prøveforløbet og selve den mundtlige prøve.

Kursusindhold

Overblik over prøvens formelle krav, mange muligheder, forskellige etaper og endelige vurderingskriterier, særligt med udgangspunkt i nyeste prøvevejledning.

Konkrete ideer til, hvordan prøvens forskellige delelementer er med til at kvalificere og vinkle det daglige danskarbejde.

Eksempler på aktuelle tekster i de tre forskellige tekstkategorier.

Eksempler på opgivelser, fordybelsesområder, synopser og prøveoplæg.

Vinkler på lærerrollen i prøvesammenhæng.

Mål

Du får overblik over prøveforløbet, kravene og mulighederne ved den mundtlige prøve – prøveform B. Derudover får du ideer til at tilrettelægge undervisningen, så eleverne har værktøjer og strategier, der peger ind i prøven og videre ud i livet.

Målgruppe
Dansklærere i udskolingen

Underviser
Birgitte Therkildsen

Kursusnummer
CFU-K23016

Thomas Ais Christensen

+45 41 89 74 28

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00