Gå til indhold
Søg

Den første litteraturundervisning

Bliv præsenteret for de allerbedste af de senere års udgivelser af børnelitteratur. Fokus er især på billedbøger, men også andre genreformater som multimodale biografier af store danske personligheder. Få idéer til, hvordan I kan lege med sprog og gå i dialog med forfatterens idéer – og på den baggrund undersøge værkets personer, plot, sprog og tema med blyant, papir, farver, saks, lim og skærm.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 24. januar 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

12/12/2022

Pris

1.200 kr. inklusiv forplejning

Kursusbeskrivelse

Kom og få kendskab til ny børnelitteratur, nye tilgange og ikke mindst masser af konkrete ideer til, hvordan den moderne litteratur kan indgå i fokuserede forløb i indskolingens danskundervisning.

På kurset præsenteres du for de allerbedste af de senere års udgivelser med undervisningspotentiale. Fokus er især på fortællinger i billedbøger, men vi kommer også omkring andre genreformater som multimodale biografier af store danske personligheder.

Du får ideer til, hvordan det hele kan indgå i undervisningen ud fra en balanceret tilgang, hvor klassen leger med sprog og går i dialog med de ideer, forfatteren har fundet på – og på den baggrund undersøger værkets personer, plot, sprog og tema gennem varierede og kreative aktiviteter med blyant, papir, farver, saks, lim og skærm.

Alt sammen aktiviteter, der hjælper den enkelte elev til at opleve en fortælling, indleve sig i den, undersøge den og opfatte den som litteratur – altså fortolke den.

Du får eksempler på, hvordan den enkelte elev kan fremstille sin egen analyse og fortolkning af en billedbog på baggrund af lege, samtaler og aktiviteter med andre.

Mål
Du får:

  • en update på ny, god og undervisningsegnet børnelitteratur
  • kendskab til nyere, didaktiske tilgange
  • praktiske ideer til et kreativt arbejde med litteratur

Målgruppe
Dansklærere i indskolingen

Underviser
Trine May, læremiddelforfatter

Kursusnummer
CFU139004

Trine Ferdinand

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 70 53

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00