Gå til indhold
Søg

Bøger til dansk og E-bøger

Bøger

På CFU har vi skønlitterære værker i klassesæt – lige til at låne og bruge i undervisningen. Herudover finder du næsten alle de undervisningsrelevante bøger, der findes på det danske marked. Dem kan du låne i enkelteksemplarer til gennemsyn og information (markeret med I) – fx til egen forberedelse eller til et teammøde i forbindelse med indkøb til skolen.

Se fx, hvad vi har af Naja Marie Aidt i klassesæt.

Klassesæt af Naja Marie Aidt

Sådan gør du

Log på mitCFU, og søg den ønskede bog. Book enten et informationseksemplar af bogen til gennemsyn (gul knap) eller undervisningseksemplarer til dig og dine elever (rød knap). Bemærk, at det ikke er alle bøger, der kan bookes til eleverne. Bøgerne bliver kørt ud til skolen og hentet igen – ganske gratis.

E- Bøger

E-bøger

E-bøger kræver minimal praktisk forberedelse. Du booker bøgerne, og I kan straks starte læsningen. Samtidig slipper du for at skulle inddrive og aflevere bøgerne, når I er færdige.

  • Altid tilgængelige – også i eksamenstiden
  • Ordbog, søge- og kopieringsfunktion
  • AppWriter, CD-ord eller IntoWords til oplæsning
  • Slut med glemte bøger, rykkere og gebyrer
  • Som lærer kan du se, hvilke elever der har åbnet bogen, og hvor mange procent af bogen de har læst.
  • Alle e-bøger har desuden en pædagogisk note, som beskriver, hvordan bogen kan bruges i undervisningen. Rigtig mange bøger har desuden en undervisningsbeskrivelse – modul for modul.

E-bøger

Sådan gør du – og eleverne

Log på mitCFU, og søg den ønskede e-bog. Book enten et informationseksemplar af bogen til gennemsyn (gul knap) eller et antal undervisningseksemplarer til dig og dine elever (rød knap).

E-bogen læses i CFU’s e-bogslæser, ebogCFU, på computer (ebog.mitcfu.dk) eller tablet/mobil (appen ebogCFU). Eleverne henter e-bogen ved at logge på mitCFU med deres Unilogin. På computer kan eleverne åbne bogen med det samme. På tablet og mobil skal de først installere appen og downloade bogen. Hvis e-bogen ikke findes i e-bogslæseren, kan eleven gå tilbage til ’Mine materialer’ i mitCFU og opdatere siden (F5). Næste gang eleven skal åbne bogen, foregår det direkte i e-bogslæseren.

Liberty billede

Liberty

Denne roman er forsynet med indlagte spørgsmål (“overlay”), som man låner sammen med værket. Eleverne læser kun de indledende 37 sider i sin helhed og følger derefter et af 6 mulige læsespor, som er markeret med farve i teksten. Pointen er, at eleverne bevarer sit læseflow samtidig med, at de læser tekstnært.
Jakob Ejersbo’s “Liberty” interesserer sig for alle parters medvirken i at opretholde det ulige forhold mellem sorte og hvide i Tanzania.

Oprettes som låner

Du bliver automatisk oprettet som låner, når du logger på mitCFU.dk med dit UNI-login. Hvis du har spørgsmål til oprettelsen, så kontakt brugerservice på tlf. 41 89 91 10. Det er vigtigt, at du sørger for at få dit UNI-login opdateret hos CFU, hvis du skifter arbejdsplads, og det kan du gøre ved at sende en mail til cfu@kp.dk.

Kontakt

Brugerservice

Support – Kontakt CFU

Kontakt vedr. streaming, e-bøger og lån
Mandag-torsdag 10-15, fredag 10-14
Telefon 41 89 91 10
cfu@kp.dk

Følg os på Facebook