
Kurser og konferencer
Her finder du alle CFU's kurser og konferencer for undervisere i grundskolen.
Brug filteret og evt. søgefeltet herunder til at finde kurser og konferencer til dit fag.
Klædt på til danskprøverne i 9. klasse – med fokus på skriftlig fremstilling og prøveform B
Bliv klædt godt på til at føre dine elever op til den mundtlige og den skriftlige prøve i dansk i 9. kl. På kurset bliver du præsenteret for de aktuelle krav og brugbare planlægnings værktøjer, så du med fagligt overskud kan føre dine elever frem til prøverne.
Dato
Sted
Læselyst for ordblinde
Få inspiration til at understøtte læselyst. Giv bedst mulige betingelser for ordblindes læselyst og skab rammer, der styrker hele klassens læselyst. Denne eftermiddags inspiration til arbejdet med læselyst bygger på selvbestemmelsesteorien.
Dato
Sted
Deltagelsesmuligheder og engagement for alle elever – en temadag om differentiering
Deltagelse, relevante udfordringer og fagligt engagement – også for de højt begavede elever – er omdrejningspunktet for denne temadag om differentiering. På dagens oplæg og workshops vil vi udforske, hvordan du gennem undervisning, organisering og brug af læremidler kan skabe flere deltagelsesmuligheder for elever i 1.-5. klasse.
Dato
Sted
Klædt på til prøverne i dansk 9. klasse – med fokus på skriftlig fremstilling og prøveform B
Bliv klædt godt på til at føre dine elever op til den mundtlige og den skriftlige prøve i dansk i 9. kl. På kurset bliver du præsenteret for aktuelle krav og brugbare planlægnings værktøjer, så du med fagligt overskud kan føre dine elever frem til prøverne. Du bliver klar til at føre dine elever godt frem og igennem den mundtlige prøveform B og prøven i skriftlig fremstilling. Du bliver skarp på krav, vurderingskriterier og opgaveformueringer. Du får også værktøjer og inspiration til at planlægge undervisningen, så eleverne bliver godt forberedt og samtidig oplever den som meningsfuld og interessant
Dato
Sted
Titler og tendenser inden for den nyeste børne- og ungdomslitteratur
Hold dig ajour med de nyeste titler og tendenser indenfor børne- og ungdomslitteraturen og få anbefalinger til litteratur der kan inspirere til læselyst.
Dato
Sted
Skrivelyst med afsæt i sanse- og stedbaseret skrivning og funktionel grammatik
Hvordan gør dansklæreren skriveundervisningen på mellemtrinnet oplevelsesorienteret, sanse- og stedbaseret, så eleverne får skrivelyst og -glæde, udvikler skrivekompetencer og udvikler sig som skrivere? En sanse- og stedbaseret samt funktionel tilgang til skrivning handler om at sætte skriveprocesser i gang i meningsfulde sammenhænge, hvor eleverne arbejder struktureret og funktionelt med sansning, oplevelse, og tekstproduktion, herunder stavning og grammatik.
Dato
Sted
Dansklærerens dag 2025
Vi byder velkommen til Dansklærerens dag - en hel dag med danskfagligt fokus. På dagen bliver du forkælet med viden, inspiration og konkrete aktiviteter, som du og dine elever kan nyde godt af i undervisningen.
Dato
Sted
Humor i danskfagets tekster – ej blot til lyst
Humor er ikke kun for sjov! Humoristiske tekster i danskundervisningen kan både vække elevernes læseglæde og litteraturengagement - og styrke deres kritiske tænkning og kreativitet.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk i indskoling: Legende tilgang til danskfaget
Vi udforsker sammen legende tilgange til danskfagets kompetenceområder, så eleverne oplever et fællesskab omkring meningsfulde aktiviteter.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk i indskolingen: Legende tilgang til danskfaget
Vi udforsker sammen legende tilgange til danskfagets kompetenceområder, så eleverne oplever et fællesskab omkring meningsfulde aktiviteter.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk udskoling: På vej mod et nyt danskfag med CFU’s læremidler
Nye prøver og fagplaner er på vej. De peger på et mere praktisk orienteret og producerende danskfag, der adresserer kunstig intelligens og læselyst. Med afsæt i CFU's guldgrube af læremidler vil du få inspiration til forløb, der klæder dig på til fremtidens danskfag.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk udskoling: På vej mod et nyt danskfag med CFU’s læremidler
Nye prøver og fagplaner er på vej. De peger på et mere praktisk orienteret og producerende danskfag, der adresserer kunstig intelligens og læselyst. Med afsæt i CFU's guldgrube af læremidler vil du få inspiration til forløb, der klæder dig på til fremtidens danskfag.
Dato
Sted
Meningsfuld grammatik
Traditionel grammatik, som er løsrevet fra kontekst, har hverken positiv effekt på elevernes tekster eller metasproglige viden. Vi arbejder med legende forløb, hvor vi kobler både kendte og nye, funktionelle, grammatiske begreber med autentiske tekster.
Dato
Sted
Dansklærerens dag 2025 – 6.-10. klasse
Er du dansklærer i 6.-10. klasse? På Dansklærerens dag bliver du og dit team forkælet med et danskfagligt mix af oplæg og workshops, som sætter spot på aktuelle temaer i danskundervisningen for de ældste. Program og pris offentliggøres på cfu.kp.dk i efteråret 2025
Dato
Sted
Styrk læselysten med gode romaner, mere medbestemmelse og stærke læsefællesskaber
Det er tid til at få fyret op under de unges læselyst. Få inspiration til, hvordan du kan iscenesætte de ældste elevers romanlæsningen, så de får flere positive læseoplevelser med gode ungdomsbøger.
Dato
Sted
Fra identifikation til systematisk praksis. Målrettet sprogstøtte til tosprogede elever.
Mange tosprogede elever har været størstedelen af deres liv i Danmark, men udvikler alligevel ikke deres andetsprog optimalt. Når hjemmets sprog adskiller sig fra skolesproget, og eleverne ikke får tilstrækkelig sproglig stimulering på dansk, opstår der udfordringer i både faglig og social udvikling.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk mellemtrin: Populære multimodale tekster i dansk på mellemtrinnet
Styrk dine elevers skabertrang og glæde ved at opleve, læse, undersøge og producere multimodale tekster i dansk på mellemtrinnet.
Dato
Sted
At lytte fokuseret og med formål i danskundervisningen
Lydbøger og lydfortællinger fylder mere og mere i undervisningen, men undersøgelser viser også, at elever, der hører lydbøger har sværere ved at huske, analysere og fortolke teksten end de elever, der kan læse en fysisk bog. Hvordan kan vi som lærere understøtte eleverne i at lytte fokuseret, effektivt og med et tydeligt formål, der hjælper dem til at kunne analysere og fortolke teksten på lige fod med de øvrige elever? Det giver denne workshop redskaber til.
Dato
Sted
Sådan får vi alle med! Hvordan man differentierer sin begynderlæseundervisning på baggrund af løbende evaluering.
Hvor lang tid skal der afsættes til at eleverne når milepælene i begynderlæsning? Hvordan får man et overblik over hvor eleverne befinder sig? Hvad er en god balance mellem klasseundervisning og individuel støtte?
Dato
Sted
Fagfornyelse i dansk – Tendenser, didaktik og deltagelse
Få et indblik i fagfornyelsens tendenser og de centrale ændringer i fagplanen, og bliv klogere på hvad der kommer til at fylde i det fornyede, mere engagerende og alsidige danskfag.
Dato
Sted
Kunstig intelligens i dansk
Kunstig intelligens er ofte en blind makker i skolen. Eleverne bruger det, men vi taler ikke om det. Hvordan kan kunstig intelligens fungere som et kraftfuldt læringsredskab for dine elever – og som en professionel sparringpartner i din forberedelse?
Dato
Sted
Danskvejledernetværk – Mundtlighed, dialog og lytning i danskundervisningen
Vil du deltage i et netværk med dansklærere, danskvejledere og fagteamansvarlige, hvor du får input om mundtlighed, dialog og lytning i danskundervisningen?
Dato
Sted
Den filosofiske samtale gennem billedbøger
Er du interesseret at skabe en pædagogisk praksis der fremmer børns nysgerrighed og udforskning af verden? På dette kursus vil du blive præsenteret for en dialogisk tilgang til undervisning, hvor børns undren og spørgelyst aktiveres gennem brugen af billedbøger.
Dato
Sted
Brug kunsten til at styrke fællesskab, kreativitet og kritisk tænkning
Med undervisningsplatformen SMK Connect, kommer kunsten til dig. SMK Connect er en gratis digital undervisningsressource, der gør det nemt og meningsfuldt at bringe kunsten ind i klasselokalet og ud i jeres lokalområde. Materialet lægger op til en undersøgende, sanselig og kropslig tilgang, hvor eleverne får mulighed for at tænke kritisk og handle kreativt. På SMK – Statens Museum for Kunst – arbejdes der for at gøre kunst tilgængelig og vedkommende for børn og unge. Museets undervisning bygger på dialog, fordybelse og æstetiske læreprocesser, ud fra den tro, at kunst kan åbne for vigtige samtaler og nye erkendelser. Hvert år besøger tusindvis af skoleelever museet for at møde kunsten – og for at møde sig selv og hinanden på nye måder.
Dato
Sted
Dansklærerens dag 2026 – 1.-5. klasse
Er du dansklærer i 1.-5. klasse? Så tilmeld dig og dine kollegaer til Dansklærerens dag 2026.