Gå til indhold
Søg
Billede til fransk fagside

Fransk

På denne fagside finder du aktuelle læremidler og inspiration til din franskundervisning, info om prøverne samt kontaktoplysninger til din CFU konsulent.

Konferencer og kurser

Hjerte på lilla baggrund med ordet tirsdag skrevet i forskellige sprog

Sproglærerens dag 2022 - afholdes den 1. marts 2022

Deltag på en spændende dag med oplæg om aktuelle tendenser i sprogundervisningen og workshops om alt fra kontekstualiseret grammatik og chunks til spilkultur og FN’s verdensmål.

Skriftlige prøver i tysk og fransk – Spot på det nye i de ”nye” vurderingskriterier

Ministeriet har offentliggjort nye prøvevejledninger til fagene tysk og fransk. Vejledningerne er blevet revideret ud fra et ønske om, at de skal være mere overskuelige.

På dette kursus vil vi præsentere de reviderede vurderingskriterier samt baggrunden for ændringerne. Vi sætter fokus på det, der er nyt, og drøfter betydningen af kriterierne for det, I kan gøre jeres eleverne opmærksom på i forhold til den skriftlige prøve.

Målgruppe: Tysk og fransklærere i 9. og 10. kl.

Læremidler

Her kan du søge på bøger, materiale, film og tv-udsendelser til udlån, som er relevante at inddrage i franskundervisningen. Du kan også finde inspiration til læremidler om bestemte temaer i temahuskesedler.

Online ressourcer

Her er samlet en række udvalgte gratis webressourcer. Her er både sider med små forløb samt links til spil, sange, ordforråd og andre webværktøjer til din franskundervisning.

Center for Undervisningsmidler samarbejder med det Franske Institut. Her kan du altid orientere dig om de gode arrangementer og kurser som Instituttet organiserer.

Filmcentralen har samlet en række fransksprogede kortfilm velegnet til franskundervisningen, og kan ses med både danske og franske undertekster.

Find filmene på: Filmcentralen

Få inspiration til brug af filmene: Undervisningsmaterialet

En alletiders serie med 16 korte videoklips – unge og forfriskende skoleelever, fortæller om deres hverdagsliv på et let og forståeligt fransk – fra 5. til 8. klasse.

  • Find arbejdsark til hver udsendelse på: TV5Monde

I projektet Tidligere Sprogstart har sproglærere fra fem københavnske folkeskoler i samarbejde med faglige konsulenter fra Københavns Universitet og Københavns Professionshøjskole fra 2016 til 2018 opdateret og udviklet materialet. Se materialet på hjemmesiden:

Syng franske traditionelle sange med dine elever, og følg med i tekst og billeder.

På denne hjemmeside finder du videoer, dialoger, øvelser, tekster, mm. til dine elever. Ordforråd og grammatik sættes i kontekst med enkle og overskuelige forklaringer. Alt er lige til at gå til og er helt egnet til online arbejde.

Lisez, écoutez, partagez pour mieux connaître des façons de vivre, partager des goûts et des rêves et échanger sur le thème du voyage.

Avec le son pour la prononciation et des excercices proposés pour chaque thème. Lad dine elever træne på denne hjemmeside, så de får udvidet deres ordforråd og øvet deres udtale.

På den hjemmeside finder du forskellige forløb til din franskundervisning. Alle forløb er udviklet og afprøvet af Dea Jespersen med hendes elever.

Inspiration og info

Find tematiske forløb udviklet af sprogkonsulenten i samarbejdet med lærere i praksis. Klik på links og lad dig inspirere!

Prøver til fransk

Her kan du læse mere om afgangsprøverne.

På EMU.dk finder du de aktuelle læseplaner og undervisningsvejledninger for faget fransk. På UVM.dk finder du de nye prøvevejledninger.

Prøvebanken giver online adgang til prøve- og eksamensopgaver fra 2010 og frem.

Øveprøverne i januar måned skal stadig bookes af skolens ledelse på testogprøver.dk

Folkeskolens prøver

Hos UVM kan du i prøvevejledningerne for de enkelte prøvefag læse om sammenhængen mellem prøven, faget og folkeskolens formål.

Kontaktperson

Kontaktboks

Pædagogisk konsulent Fransk

Danièle Eychenne
4189 7431
dey@kp.dk
Træffetid: tirsdag, onsdag og torsdag

Sproglærerens dag 2022