Gå til indhold
Søg
Topbillede engelsk fagside

Engelsk

På denne fagside finder du nye læremidler til engelsk, idéer til at sammensætte de læremidler, du vil bruge, fx til et tema, udvalgte aktiviteter, info om prøverne og info om CFU’s konsulenter, som du kan henvende dig til med spørgsmål om læremidler og brugen af dem.

Læremidler

Her finder du eksempler på analoge læremidler, nyheder og levende billeder, herunder masser af tv-udsendelser fra mitcfu.dk, som du kan bruge i din undervisning. Du finder også huskesedler, hvor læremidlerne er samlet indenfor temaer eller serier.

Svævende bøger og små trappestiger på skrivebord med bogreoler i baggrunden

CFU har i udlånssamlingen en række engelsksprogede romaner til selvstændig læsning på 5.–7. klassetrin.

CFU har i udlånssamlingen en række engelsksprogede romaner til de dygtigste elever i udskolingen.

Disse bøger har lyd fra Nota og kan lånes i mitCFU.

Lån og inddrag billedbøger i din engelskundervisning. Nogle titler er til lærerens oplæsning, andre findes i klassesæt.

Her får du en liste med titler, som vi både har bøger og film til.

Læs hele eller dele af bogen, og se filmen.

Læremidler til at arbejde funktionelt med sprogligt fokus.

Temahuskesedler

Temahuskesedler er tænkt som inspiration til din undervisning og samler en række læremidler, herunder film, tv-udsendelser og bøger. Klik på links og lad dig inspirere af, hvad du kan berige dine temaer med.

Nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter evt. med afsæt i forslag fra brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen. Send dit forslag til Mette Schousboe, mes@kp.dk

Bogforside til Wonder

Wonder

Denne reader er en adapteret udgave af romanen ‘Wonder’, som er filmatiseret under samme navn. Bogens temaer er velkendte og nemme at forholde sig til: being different, school, friends og family.

Af R. J. Palacio

6.-9. klasse

Se mere og book

Bogforside til Its not all black and white

It's not all black and white

Unge af blandede racer beskriver via digte, essays, interviews og personlige reflektioner, hvordan det er at have rødder i flere kulturer. Bogen indeholder korte tekster i forskellige genrer, som alle viser aspekter af at være af blandet race. Hvert opslag består af tekster med forskelligt layout og nogle med tilhørende illustrationer eller fotos.

7.-10. klasse

En poetisk og smukt illustreret billedbog, som støtter udviklingen af elevernes interkulturelle forståelse og empati gennem temaer som forskellighed, mangfoldighed, fællesskab og “pas på planeten”. Der er masser af myldrebilleder, som er gode at tale ud fra.

Af Oliver Jeffers

2.-4. klasse

Denne bog egner sig til højtlæsning af læreren eller af eleverne på skift samt til fælles læsning i klassen. Det vil være oplagt at læse bogen enten før eller efter, at klassen har set filmen af samme titel. Efterfølgende kan eleverne se på forskelle og ligheder mellem film og bog.

Af Michael Bond

3.-6. klasse

Spillet indeholder ‘Story Starter’ og temakort. ‘Story Starter’ fokuserer på læseoplevelsen med korte sætninger, eleverne skal bygge videre på. Fx. “If I were the main character, I would…”. Temakortene får eleverne til at forholde sig til temaet i tekst/digt.

8.-10. klasse

Muzzy Club er et undervisningskoncept fra BBC, der foregår i et hyggeligt eventyrunivers, og som med pædagogiske, sjove og engagerende øvelser introducerer eleverne til at lytte, tale og forstå mange forskellige sprog. Du og dine  elever har foreløbigt adgang til Muzzyuniverset og filmene i mitCFU indtil 1. april 2021, hvorefter vi træffer beslutning om den fremtidige adgang.

1.-10. klasse

Online ressourcer

It- og webressourcer til engelsk

Nettet åbner for mange muligheder for at tilføre digitale ressourcer til engelskundervisningen. Her er samlet en række oversigter over udvalgte webressourcer til din undervisning – både webværktøjer og hjemmesider til din undervisning.

Webressourcer

Hos ESL Partyland finder du oplæg til temaer som Anials & Pets eller Travel. Oplæggene er på vidt forskellige niveauer.

Fra 5. klasse

På The Fable Cottage er der genfortalte, kendte eventyr, hvoraf nogle er med video.

Fra 4. klasse

Hos Learning through Landscapes finder du inspiration til engelskfaglige aktiviteter, du kan lave udenfor med dine elever. Se især under Literacy & Languages.

Har du brug for ideer til aktive, udendørs, engelskfaglige opgaver, kan du finde dem hos Skoven i Skolen. En del kan gennemføres ved at blive tilpasset til de aktuelle rammer, der er.

Som hjælp til at sætte skolen i bevægelse har Dansk Skoleidræt udarbejdet en lang række øvelser, der kan bruges i sprogfagene.

Åben bog hvor der kommer vand ud

Billede af ugle med tablet

Websites til indskolingen

Her er samlet en række links til websider til din undervisning.

Her finder du relevante websites til indskolingen

Denne side indeholder små fagbøger med lyd.

Til de yngste klasser. Fokus på bogstaver, lyde og den første læsning. Se under Learn to read, It’s Fun to Read og I’m Reading.

Gratis værktøjer til din engelskundervisning som fx arbejdsark, skabeloner til spil, krydsord mv. Skab dine egne, eller brug nogle, som allerede er udarbejdet.

LearnEnglish Kids has lots of free online games, songs, stories and activities for children to have fun and learn English too. Tjek også ‘Word of the Week’ under ‘Grammar and Vocabulary’.

Kids songs, shows, crafts, recipes, activities and resources for teachers.

Learning Chocolate indeholder billedordbøger med lyd. Ordbøgerne er inddelt efter temaer, fx food, animals og actions. Der er tilhørende muligheder for at øve ordene, fx ved match up, dictation eller fill in.

Hvordan lever drengen Samir i Nepal? Et forløb på 8 lektioner til engelsk i indskolingen.

En side til læreren med ideer til undervisning af børn og unge.

Billede af hænder og arme med tablet

Websites til mellemtrinnet

Her er samlet en række links til websider til din undervisning.

Man skal signe up på denne gratisside, der har et stort udvalg af skøn- og faglitteratur. Bøgerne kan blive læst højt, mens ordene highlightes, så eleverne kan følge med. Læreren kan tildele eleverne bøger.

Nogle af de kendte, originale romantitler, fx Wimpy Kid. Ved hver titel står klassetrin. Vær opmærksom på, at der er reklamer på siden.

Man skal signe up på denne gratisside, der har skøn- og faglitteratur med ’read aloud’ og forskellige temaer. Hertil findes teacher guide, related media mv.

Denne side indeholder små fagbøger med lyd.

Få billedbøger læst op på engelsk af skuespillere og forfattere. Kan bruges på mange forskellige klassetrin. Siden er gratis.

Læse- og ”øverum”, hvor eleverne har mulighed for at vælge tekster på forskellige niveauer.

Study Zone er et “øverum”, hvor eleverne kan fx vælge af fokusere på grammar, reading eller vocabulary. Niveauerne er Upper BeginnerLower IntermediateIntermediateUpper Intermediate og Advanced med mulighed for at arbejde med det valgte fokus på forskellige måder.

National Geographic Kids er en website med diverse tekster, videoklip, billeder, aktiviteter og opgaver, som omhandler dyr, natur og kultur.

Spil, hvor eleverne træner færdigheder i forbindelse med ordforråd og grammatik.

Gratis værktøjer til din engelskundervisning som fx arbejdsark, skabeloner til spil, krydsord mv. Skab dine egne eller brug nogle, som allerede er udarbejdet.

Lad eleverne udarbejde deres egne små bøger, hvor de foruden tekst fx kan lægge lyd, billeder og video ind.

Safe visual search engine for kids.

Learning Chocolate indeholder billedordbøger med lyd. Ordbøgerne er inddelt efter temaer, fx food, animals og actions. Der er tilhørende muligheder for at øve ordene, fx ved match up, dictation eller fill in.

The Safe Wikipedia for Kids (online brugergenereret leksikalt opslagsværk) – som sprogligt egner sig godt til elever i grundskolen i stedet for Wikipedia.

Learn English Kids has lots of free online games, songs, stories and activities for children to have fun and learn English too. Tjek også ‘Word of the Week’ under ‘Grammar and Vocabulary’.

En side til læreren med ideer til undervisning af børn og unge.

Gratis audio stories. Forskellige genrer at vælge imellem. En del reklamer på siden.

Billede af æble som jordklode med farvede ledninger som stilk

Websites til udskolingen

Her er samlet en række links til websider til din undervisning.

Man skal signe up på denne gratisside, der har et stort udvalg af skøn- og faglitteratur. Bøgerne kan blive læst højt, mens ordene highlightes, så eleverne kan følge med. Læreren kan tildele eleverne bøger.

Nyhedsside for udskolingselever

Lyt til BBC’s 6 Minute English: Aktuelle emner,  lidt vocabulary. Kan fx bruges som warm ups.

Find audio and video lessons med script, vocab, quiz og worksheets hos ELLLO English Listening Lesson Library Online.

Korte tekster med lyd og tjekspørgsmål.

Disse titler findes som e-bog på hjemmesiden esl-bits.net:

Til disse titler findes også film i mitCFU:

  • Diary of a Wimpy Kid
  • The Perks of being a Wallflower
  • The Wizard of Oz

Alle titler findes desuden i papirform i mitcfu.dk.

Nogle af de kendte, originale romantitler, fx Wimpy Kid. Ved hver titel står klassetrin. Vær opmærksom på, at der er reklamer på siden.

Short stories i forskellige genrer. Teaching material og andet til nogle af teksterne. Bemærk age rating på titlerne. U er til alle, PG skal nok fravælges. Findes også som gratis app i App store – søg på “East of the Web”.

Man skal signe up på denne gratisside, der har skøn- og faglitteratur med ’read aloud’ og forskellige temaer. Hertil findes teacher guide, related media mv.

Tjek den gratis e-bogsportal ‘BITS English Language Learning’. Her finder du masser af bøger med lyd. Du kan også finde flere af de bøger, som du kan låne hos os, fx The Lion, the Witch and the Wardobe eller Diary of a Wimpy Kid.

På Breaking News English findes aktuelle nyhedstekster på forskellige niveauer.

Exposure indeholder en omfattende samling aktuelt materiale med artikler, videoklip mv., fx inden for overskrifterne crime, relationships og sport.

På PBS Frontline er der korte og lange dokumentarklip og -tekster primært egnet til de dygtigste elever.

Nyhedsartikler på tre niveauer. Det er muligt for eleverne at teste deres niveau inden læsning.

Siden ‘LearnEnglish Teens’ har de samme tekster på 3 forskellige niveauer, hvor det også er muligt for eleverne at tjekke deres tekst- og ordforståelse. Før eleverne går i gang, kan de teste deres niveau.

Nyheder og information i form af multimodale tekster med fx indlejrede videoer. Der er udvalgte gloser/vigtige ord til teksterne, som forklares på engelsk.

Lyt til podcasts om almindelige menneskers oplevelser. Gode som lytteøvelser eller til brug under temaer, som fx Black America.

På sitet kan eleverne læse historier fra det virkelige liv om aktuelle emner, fx Online Grooming og Bullying.

Lad eleverne udarbejde deres egne små bøger, hvor de kan foruden tekst fx kan lægge lyd, billeder og video ind.

Lytte-forstå-skrive-træning vha. popsange

Road to Grammar er et gratis online grammatiktræningsprogram, hvor eleverne kan arbejde online og få direkte respons på, om de har svaret rigtigt eller forkert.

Do you want to write better emails in English for your work? These lessons will help you express yourself and create a professional image in the competitive world of business.

News about School Shootings and Violence, including commentary and archival articles published in The New York Times. Focus on Gun Violence?  Watch the videos on ‘The CNN Guns Project’.

Study Zone er et “øverum”, hvor eleverne kan fx vælge af fokusere på grammar, reading eller vocabulary. Niveauerne er Upper BeginnerLower IntermediateIntermediateUpper Intermediate og Advanced med mulighed for at arbejde med det valgte fokus på forskellige måder.

ESL-lab indeholder lytteoplæg på tre forskellige niveauer. Efter lytningen er der mulighed for at lave forskellige opgaver, fx multiple choice eller vocabulary and sentence matching.

Wiki for Kids: The Safe Wikipedia for Kids (online brugergenereret leksikalt opslagsværk) – som sprogligt egner sig godt til elever i grundskolen i stedet for Wikipedia.

British Council LearnEnglish Teens er til de ældste elever. Opgaver, hvor eleverne kan lytte, læse, spille, arbejde med grammatik, ordforråd mv.

Premier Skills indeholder autentiske videoer, tekster, opgaver, projekt ideer, lesson plans m.m., som omhandler emner inden for sport, sundhed og uddannelse.

En side til læreren med ideer til undervisning af børn og unge.

Busy Teacher er en database med et hav af worksheets lavet af lærere. Desuden artikler om forskellige aspekter ved at undervise i sprog.

Gratis værktøjer til din engelskundervisning som fx arbejdsark, skabeloner til spil, krydsord mv. Skab dine egne, eller brug nogle, som allerede er udarbejdet.

På duda.dk finder du en samling af værktøjer og opgaver til engelskundervisningen.

Autentiske tekster til engelskundervisningen i udskolingen.

Læs fx om refugees, inmates og pediatric cancer.

Denne hjemmeside tilbyder mange interessante og up-to-date opgaver til eleverne i udskolingen. Lige til at gå til.

Se især på: What’s Going On in This Picture, Film Club, Student Opinion, Lesson of the Day og Picture Prompt.

Få eleverne til at følge med i nyheder, som er helt up-to-date. Eleverne kan se nyhedsvideoklip og efterfølgende diskutere og svare på spørgsmål. Kan glimrende bruges i fjernundervisningen.

Idéer til undervisningen

Idéerne er tænkt som inspiration til din undervisning. Bliv inspireret af oplæg til arbejdet med storytelling, warm ups, læsning, ordforråd, grammatik og skrivning.

For primary teachers

The Storytelling Handbook for Primary English Language Teachers

Individuel frilæsning

Til arbejdet med frilæsning i engelsk.

Skabeloner til boganmeldelser til print:

Skabeloner til boganmeldelser til digital bearbejdning (klik på ‘aktiver redigering’ for at skrive i filen):

Vocabulary and grammar

Do your students want to learn more English words? Watch videos in Word of the week section at British Council

Dette dokument kan hjælpe dig, når dine elever skal skrive i de forskellige genrer, der er de primære i Fælles Mål og til de skriftlige prøver. Skemaet kan bidrage til at skabe overblik og pege på den stilladsering, der er brug for i undervisningen ift. arbejdet med elevernes skriftlige produktion.

Lærerdokumentet kan kombineres med ’Genre posters’ til eleverne, der findes under ’Writing Box’ her på fagsiden.

Writing Box er et materialesæt fyldt med mange forskellige læringsressourcer, fx flip charts, storytelling cubes, board games. Formålet med Writing Box er at give dig mulighed for at sætte skriftlighed i engelsk i spil ud fra varierende oplæg og forskellige tilgange, fx taktile, visuelle, sproglige mv.

Writing Box er et materialesæt fyldt med mange forskellige læringsressourcer, fx flip charts, storytelling cubes, board games.

4.-6. klasse

Writing Box er et materialesæt fyldt med mange forskellige læringsressourcer, fx flip charts, storytelling cubes, board games. Formålet med Writing Box er at give dig mulighed for at sætte skriftlighed i engelsk i spil ud fra varierende oplæg og forskellige tilgange, fx taktile, visuelle, sproglige mv.
Til ‘Writing Box – year 7 to 10’ er der ti genreposters, som du frit kan downloade og anvende i forbindelse med din engelskundervisning:

Writing Box er et materialesæt fyldt med mange forskellige læringsressourcer, fx flip charts, storytelling cubes, board games.

7.-10. klasse

Se mere og book

Prøver til engelsk

Her kan du læse mere om prøverne i engelsk.

Her kan du afprøve eksempler på de digitale, selvrettende prøver.

I vejledningerne kan du læse om sammenhængen mellem prøven, faget og folkeskolens formål. De nye prøvevejledninger og -bekendtgørelser til engelsk trådte i kraft ved prøverne i sommeren 2016.

Her får du overblik over prøver, hvornår elever kan aflægge prøver, og datoer for folkeskolens prøver.

Skoler, elever, forældre og censorer kan finde information om tilmelding til prøver, om afholdelse af prøver og om bedømmelse og evaluering af prøver.

Prøvebanken giver online adgang til prøve- og eksamensopgaver fra 2010 og frem.

Øveprøverne i januar måned skal stadig bookes af skolens ledelse på testogprøver.dk.

På EMU.dk finder du de aktuelle læseplaner og undervisningsvejledninger for faget engelsk. På UVM.dk finder du de nye prøvevejledninger.

Folkeskolens prøver

Hos UVM kan du i prøvevejledningerne for de enkelte prøvefag læse om sammenhængen mellem prøven, faget og folkeskolens formål.

Fagteammøder på CFU

Hold fagteammøde

Kontakt CFU’s pædagogiske konsulenter for overordnet at blive opdateret på analoge og digitale læremidler inden for sprogfagene. I/du kan også få en faglig og didaktisk vejledning med udgangspunkt i fagteamets eller dit specifikke fokus ift. læremidler. Skriv eller ring for at få en fysisk eller online aftale –  det er ganske gratis.

I er også, når det bliver muligt, velkomne til at holde fagteammøde i CFU’s læremiddelsamling, hvor I samtidig kan se et udvalg af læremidlerne.

Kontaktpersoner

Portrætbillede af Helle Rodenberg

Pædagogisk konsulent Engelsk og den internationale dimension

Helle Rodenberg
4189 7381
her@kp.dk Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag

Portrætbillede af Christina Hellensberg

Pædagogisk konsulent Engelsk og tysk

Christina Hellensberg
4189 7408
chel@kp.dk