Gå til indhold
Søg

Tematisk opdelt tv-udsendelser til 8.-10. klasse

Billede af små screen shots af tv-udsendelser

Her er et udvalg af tv-udsendelser, som kan anbefales til din engelskundervisning (kræver abonnement).

Tv-udsendelser, der kan anbefales som fælles kilde eller til selvvalgt emne. Udsendelserne streames fra mitCFU.

Her er tv-udsendelser om de sortes forhold i USA i dag.

Huskeseddel: Black America

Her er tv-udsendelser om forhold for sorte og farvede i Storbritannien. Black lives matter – også i GB.

Huskeseddel: Being Black in GB

Efter det første demokratiske valg i Sydafrika i 1994 og i skyggen af Nelson Mandelas død, behandler udsendelserne den aktuelle situation i landet og de problematikker, landet kæmper med.

Huskeseddel: South Africa after Mandela

Forskellige udsendelser om aspekter i USA omkring våbenlovgivningen, skoleskyderier, våbenlobbyen og reaktioner på skyderierne.

Huskeseddel: Gun Violence

Ungdomskriminalitet er et problem i både USA og GB. De unges handlinger har store konsekvenser i deres liv og for deres fremtidsmuligheder.

Huskeseddel: Crime

Mange  børn og unge i USA og GB lever med forskellige udfordringer fx hjemløshed, fattigdom, stoffer, homoseksualitet og det at finde sin identitet.

Huskeseddel: Youth and Identity

Udsendelserne viser forskellige vinkler på livet som amish.

Huskeseddel: Amish

Ku Klux Klan udkæmper stadig deres racekrig i et fællesskab med ritualer og traditioner, men de oplever også forøg på at få dem omvendt til et andet mindset.

Huskeseddel: Ku Klux Klan

Udsendelserne behandler aspekter af de sundhedsproblemer, der optræder i de vestlige lande og aspekter af reklamernes og modeindustriens indflydelse.

Huskeseddel: Health

Udsendelserne viser eksempler på meget forskelligartede kulturelle sammenstød, fx oprindelige befolkningers problemer i den ‘nye kultur’, sammenstød i forbindelse med tvangsægteskaber og forskelsbehandlingen af sorte i USA.

Huskeseddel: Cultural Clashes

Stoffer er også i de engelsktalende lande et issue med store konsekvenser. Problemer med stoffer optræder i meget forskelligartede miljøer.

Huskeseddel: Drugs

Australien er andet end kænguruer og ’Dreamtime’. Det er også en både historisk og nutidig virkelighed, hvor den oprindelige befolkning har oplevet og kæmper med store udfordringer og forskelsbehandling.

Huskeseddel: Australia