Gå til indhold
Søg

Temahuskesedler 7. – 10. klasse

Post-its

Find mængder af inspiration til din engelskundervisning. Se temahuskesedler sammensat af engelskkonsulenterne. Klik på linket, og lad dig inspirere!

Her er link til en huskeseddel med udvalgte læremidler, der kan bruges i forbindelse med temaet Hopes and Dreams. Mange af læremidlerne har fokus på at holde fast i sine drømme, selvom det kan være svært, når man er op imod familie, venner og samfundets ulighed.

Hopes and dreams.

Her er link til en huskeseddel med udvalgte tv-udsendelser og spillefilm, der kan bruges i forbindelse med temaet USA divided. Der er fokus på politisk, social og til dels racemæssig splittelse.

USA divided.

Her er link til en huskeseddel med udvalgte tv-udsendelser og litteratur, der kan bruges i forbindelse med temaet Being coloured in Great Britain. Der er både fokus på farvedes aktuelle udfordringer og historiske perspektiver. Læremidlerne kan være afsæt for at se, at de problemer, som er velbeskrevet ift. USA, i den grad også var og er i GB.

Being coloured in Great Britain.

Desuden kan du finde aktuelt materiale her
Being Black – Official Short Film (2021) #BeingBlack

 

Her er link til en huskeseddel med udvalgte tv-udsendelser og litteratur, der kan bruges i forbindelse med temaet South Africa. Der er fokus på tiden efter Nelson Mandela og beskrivelse af både sortes og hvides udfordringer.

South Africa.

Her er link til en huskeseddel med udvalgte læremidler, der kan bruges i forbindelse med temaet Crime. Det er et omfattende materiale, og der er forskellige fokusområder, fx ungdomskriminalitet, konsekvenser af kriminalitet, pigebander, myndigheders forbrydelser, politiets arbejde mv. Fokus er både på USA og GB.

Crime.

Her er link til en huskeseddel med udvalgte læremidler, der kan bruges i forbindelse med temaet Health. Der er fokus på fysisk helbred, psykisk helbred, misbrug, mad og idealer.

Health.

Husk også kvindernes internationale kampdag d. 8. marts. Her finder du tekst  samt opgaver til arbejdet med dagen.

Her er link til en huskeseddel med udvalgte tv-udsendelser og spillefilm, der kan bruges i forbindelse med temaet ’Women’s Rights’. Der er fokus på kvinders rolle i samfundet og religioner, ligestilling, trafficking, forskelsbehandling pga. køn og retten til at bestemme over egen krop.

Her er link til en huskeseddel med udvalgte tv-udsendelser og spillefilm, der kan bruges i forbindelse med temaet ’Gender and Sexual Orientation’. Der er fokus på at erkende sin seksualitet og stå ved den, selv om ens omgivelser og familien måske ikke bakker én op.

Her er relevante links:

Desuden kan du finde aktuelt materiale på childline.org:

Her er link til en huskeseddel med udvalgte læremidler, der kan bruges i forbindelse med temaet ’Human Rights’. Der er fokus på slaveri, trafficking, forskelsbehandling pga. hudfarve eller køn og opvækstvilkår. Find primært tv-udsendelser og litteratur.

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU med temaet ’London’. Der er fokus på ’begge sider af medaljen’ ift. denne storby. Find dokumentarer og faglitteratur.

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU med temaet ’Love’ herunder den vanskelige eller risikable kærlighed, og kærlighed mellem samme køn og i forskellige aldre. Find kortfilm, tv-udsendelser, litteratur og flere spillefilm.

Her er link til huskeseddel med diverse læremidler herunder tv-udsendelser med fokus på William Shakespeare og hans værker. Find tv-udsendelser, skønlitteratur og enkelte fagtekster.

Her er link til en huskeseddel med udvalgte læremidler, der kan bruges i forbindelse med temaet ’India’. Der er fokus på kultur, tro, sociale forskelle og natur. Find primært tv-udsendelser og litteratur.

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU.dk med temaet Being different – Bullying

Find tv-udsendelser, litteratur og flere spillefilm til temaet.

Desuden kan du finde aktuelt materiale på childline.org

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU.dk med temaet Indigenous People

Fokus er på Australien, New Zealand og USA. Find kortfilm, tv-udsendelser, litteratur og flere spillefilm til temaet.

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU.dk med temaet Violence. Find kortfilm, tv-udsendelser, litteratur og flere spillefilm til temaet.

Desuden kan du finde aktuelt materiale på childline.org:

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU.dk med temaet Growing up – Youth and Identity

Find kortfilm, tv-udsendelser, litteratur og flere spillefilm til temaet.

Desuden kan du finde aktuelt materiale på childline.org:

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU.dk med temaet Black America

Find tv-udsendelser, litteratur og flere spillefilm til temaet.

Her er link til huskeseddel med udvalgte læremidler i mitCFU.dk med temaet Immigration

Find tv-udsendelser, litteratur og spillefilm til temaet.

Her er en huskeseddel med relevante læremidler i forhold til temaet Climate Change.

Læremidlerne dækker både fakta om klimaændringer og kampen for at handle i tide.