Gå til indhold
Søg

Mellemtrin

Læremidler

Her finder du eksempler på analoge læremidler, nyheder og levende billeder, herunder masser af tv-udsendelser fra mitcfu.dk, som du kan bruge i din undervisning. Du finder også huskesedler, hvor læremidlerne er samlet indenfor temaer eller serier.

Nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter evt. med afsæt i forslag fra brugerne. Herunder finder du primært nye analoge titler.

Vi modtager gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen, som vi så tager stilling til individuelt. Send dit forslag til Mette Schousboe, mes@kp.dk

Rosa Parks billede

Rosa Parks

Serien ‘Little people, big dreams’ beskriver kendte personer i et enkelt sprog henvendt til børn og unge.
Eleverne kan enten selv læse bogen, to og to eller læreren kan vælge at læse den højt for klassen.

This is how we do it

Denne flotte billedbog beskriver 7 autentiske familiers hverdag, fortalt gennem 7-11 årige børn. Familierne kommer fra henholdsvis Japan, Peru, Iran, Rusland, Indien, Italien og Uganda. Børnene beretter i et enkelt sprog om hvordan de bor, deres familier, deres daglige måltider, skolevejen, deres lærer og deres skole, det alfabet de skriver med, deres fritid, leg og pligter samt om deres værelse eller hvor de sover.

The boy in the dress billede

The boy in the dress

Denne roman er tænkt som et fælles værk for klassen, så henvisningerne, nævnt under ‘Supplerende materialer’, kan bruges i den sammenhæng.

Martin Luther King

Martin Luther King Jr.

Billedbogsserien “Little people, big dreams” beskriver kendte personer i et enkelt sprog henvendt til børn og unge.
Eleverne kan enten selv læse bogen, to og to eller læreren kan vælge at læse den højt for klassen.

Billede af bogen Coming to England

Coming to England

Denne bog har fokus på kulturmødet. At komme til et nyt og fremmed land, hvor intet er, som man havde forventet.
Bogen er lang til mellemtrinnet, men man kan eventuelt nøjes med at læse en del af den.

The witches book cover

The witches

The Witches er en af Roald Dahls klassikere. Denne udgave er en graphic novel, som gør det nemmere og mere overskueligt for eleverne at læse, da teksten er kortere og tegningerne understøtter. Bogen kan være med til at give eleverne en god læseoplevelse, hvor fantasien bliver stimuleret, og kan blive brugt i opgaver efterfølgende.

Læremidler i mitCFU

Herunder finder du eksempler på læremidler og huskesedler inden for forskellige kategorier og overskrifter.

Autentiske romaner

A bad day for jayden book cover

A bad day for Jayden

En autentisk roman uden gloser, men med understøttende illustrationer. Bogen kan bruges som fælles læst roman og som afsæt for tekstforståelse, beskrivelser og samtaler. Den taler ind i temaerne ‘Identity’, ‘Friendship’ og ‘Family’.

Fortunately the milk book cover

Fortunately, the milk

En autentisk roman i en uforkortet udgave, uden gloser, men med understøttende illustrationer. Teksten er i høj grad præget af direkte tale og er skrevet med stor skriftstørrelse. Bogen er mest tænkt til individuel eller gruppelæsning og bearbejdning for de dygtigste læsere i engelsk.

Billedbøger

Something else book cover

Something else

Bogen er tænkt som et fælles læst værk med et evig aktuelt tema om venskab og tolerance. Historien er fortalt i datid og med direkte tale, og illustrationerne understøtter teksten budskab. Bogens temaer er ‘feelings, friendship, being different, description’. Den ordklasse, der naturligt kommer i spil er ‘adjectives’.

Red and the city book cover

Red and the city

En anderledes “Lille Rødhætte” historie, som bl.a. kan bruges til at sammenligne med den klassiske. I denne historie er det forbrug, som er the temptation og det at blive lost. Ulven er her symbolet på den snu måde, man kan blive snydt på. Sproget kan bruges på mellemtrinnet, men vinklingen af historien gør, at den også kan bruges til ældre elever.

E-bøger

Muzzy and the baby shovw billede

Muzzy and the baby show

Telefonen ringer i paladset, og det er præsidenten for Gondolands Sammenslutning af Stolte Forældre. Han spørger dronningen, om hun vil være dommer i et Baby Show. Er hun mon indforstået med det? Vil Amanda deltage i Baby Showet? Da Baby Showet bliver ramt af rigtig dårligt vejr, er spørgsmålet, hvem der klarer skærene og redder babyerne.

Watch that wolf billede

Watch that Wolf

Rumble Phonics består af 33 e-bøger, som træner lydene i alfabetets bogstaver. Der findes en bog til hvert bogstav, fx ”Spider in the Sink”, som træner bogstavet S, og der findes også bøger, som træner det engelske alfabetets andre lyde. Materialet vil være velegnet til de yngste elever, som skal lære bogstaverne, lydene og udtalen, men kan også bruges til ordblinde elever længere op i skoleforløbet. Bøgerne har en fin oplæsning og sjove billeder, som supplerer indholdet.

Billede af lille Harry Potter figur stående på åben bog

Vil du arbejde med Harry Potter?

Temahuskesedler

Temahuskesedler er tænkt som inspiration til din undervisning og samler en række læremidler, herunder film, tv-udsendelser og bøger. Klik på link og lad dig inspirere af, hvad du kan berige dine temaer med.

" "

Film og tv

Her finder du inspiration med eksempler på film og tv, du kan låne og streame i mitCFU.

Filmstrimler

Online ressourcer

Nettet åbner for mange muligheder for at tilføre digitale ressourcer til engelskundervisningen. Her er samlet en række oversigter over udvalgte online ressourcer til din undervisning – både webværktøjer og hjemmesider til din undervisning.

Høretelefoner og podcast ord på notebook på hvid baggrund

Podcast

Lad eleverne lytte til podcasts, før de evt. selv producerer. Her finder du links til hjemmesider med forskellige typer podcast.

Åben bog hvor der kommer vand ud

Climate

Her finder du links til hjemmesider med ’climate-materiale’ og links til enkeltmaterialer, som handler om ’climate’.

Websites

Her er samlet en række links til websider til din undervisning.

Listening

Gratis audio stories. Forskellige genrer at vælge imellem. En del reklamer på siden.

Genfortalte, kendte eventyr, hvoraf nogle er med video. Du kan som lærer bruge siden til fælles undervisning, hvor du har oprettet dig.

The Fable Cottage

Fra 4. klasse

Reading

Nogle af de kendte, originale romantitler, fx Wimpy Kid. Ved hver titel står klassetrin. Vær opmærksom på, at der er reklamer på siden.

Denne side indeholder små fagbøger med lyd.

Få billedbøger læst op på engelsk af skuespillere og forfattere. Kan bruges på mange forskellige klassetrin. Siden er gratis.

Study Zone er et “øverum”, hvor eleverne kan fx vælge af fokusere på grammar, reading eller vocabulary. Niveauerne er

 • Upper Beginner
 • Lower Intermediate
 • Intermediate
 • Upper Intermediate
 • Advanced
  med mulighed for at arbejde med det valgte fokus på forskellige måder.
  læs mere om det på Study Zone

Watch, read or listen

National Geographic Kids er en website med diverse tekster, videoklip, billeder, aktiviteter og opgaver, som omhandler dyr, natur og kultur.

Learn English Kids has lots of free online games, songs, stories and activities for children to have fun and learn English too. Tjek også ‘Word of the Week’ under ‘Grammar and Vocabulary’.

Games/playing

Gratis materialer til din engelskundervisning til via spil at arbejde med opbygning af sætninger og med konkrete chunks.

Mindste og mellemste

Her finder du bud på nogle escape rooms om forskellige højtider og traditioner i engelsktalende lande.

Spil, hvor eleverne træner færdigheder i forbindelse med ordforråd og grammatik.

Move/outdoor

Har du brug for ideer til aktive, udendørs, engelskfaglige opgaver, kan du finde dem hos Skoven i Skolen. En del kan gennemføres ved at blive tilpasset til de aktuelle rammer, der er.

Hos Learning through Landscapes finder du inspiration til engelskfaglige aktiviteter, du kan lave udenfor med dine elever. Se især under Literacy & Languages.

Som hjælp til at sætte skolen i bevægelse har Dansk Skoleidræt udarbejdet en lang række øvelser, der kan bruges i sprogfagene.

Tools

Gratis værktøjer til din engelskundervisning som fx arbejdsark, skabeloner til spil, krydsord mv. Skab dine egne eller brug nogle, som allerede er udarbejdet.

Safe visual search engine for kids.

Learning Chocolate indeholder billedordbøger med lyd. Ordbøgerne er inddelt efter temaer, fx food, animals og actions. Der er tilhørende muligheder for at øve ordene, fx ved match up, dictation eller fill in.

The Safe Wikipedia for Kids (online brugergenereret leksikalt opslagsværk) – som sprogligt egner sig godt til elever i grundskolen i stedet for Wikipedia.

For the teacher

En side til læreren med ideer til undervisning af børn og unge.

Hos ESL Partyland finder du oplæg til temaer som Anials & Pets eller Travel. Oplæggene er på vidt forskellige niveauer.

Fra 5. klasse

Idéer til undervisningen

Idéerne er tænkt som inspiration til din undervisning.

Individuel frilæsning

Skabeloner til boganmeldelser

Sprogligt fokus

Do your students want to learn more English words? Watch videos in Word of the week section at British Council

Writing

Her finder du skabeloner til at skrive i seks forskellige genrer. Ud fra Fælles Mål drejer det sig om:

 • enkle beretninger fra egen hverdag/recounts,
 • beskrivende tekster/reports, procedure and explanation
 • argumenterende tekster/persuasion and discussion.

Skabelonerne, her kaldet Writing frames, hjælper eleverne med at skabe struktur i det at skrive i forskellige genrer. De er med til at stilladsere elevernes skrivning. Du skal se skabelonerne som en hjælp og ikke en spændetrøje. Nogle elever vil holde sig meget til skabelonen i starten, mens andre hurtigt forstår opbygningen af teksttypen, og derfor kan arbejde sig ud af rammen.

At skrive i en genre er mest effektiv, hvis skrivningen finder sted i en meningsfuld sammenhæng. Derfor giver det bedst mening, hvis man skriver indenfor det tema, som man allerede arbejder med i klassen. Se også lærerdokumentet ”Writing in Genres”, som ligger under Stilladsering af elevers skriftlige produktion. Vær opmærksom på, at skabelonerne ligger i bunden af filen.

Writing Box er et materialesæt fyldt med mange forskellige læringsressourcer, fx flip charts, storytelling cubes, board games. Formålet med Writing Box er at give dig mulighed for at sætte skriftlighed i engelsk i spil ud fra varierende oplæg og forskellige tilgange, fx taktile, visuelle, sproglige mv.

Til ‘Writing Box – year 4 to 6’ er der tre genreposters, som du her frit kan downloade og anvende i din engelskundervisning:

Writing Box er et materialesæt fyldt med mange forskellige læringsressourcer, fx flip charts, storytelling cubes, board games.

4.-6. klasse

Se mere og book

Kontaktpersoner

Portrætbillede af Helle Rodenberg

Helle Rodenberg Pædagogisk konsulent, Engelsk og den internationale dimension

Tlf.: 41 89 73 81
Mail: her@kp.dk
Træffes: Mandag, tirsdag og torsdag

Portrætbillede af Christina Hellensberg

Christina Hellensberg Pædagogisk konsulent, Engelsk og tysk

Tlf.: 41 89 74 08
Mail: chel@kp.dk

Nyhedsbreve

Må vi skrive til dig?
Få inspiration og idéer til dit fag samt nyt fra CFU – direkte i din indbakke!

Facebook reklame

Facebook - hold dig opdateret

Facebook

Fagteammøder på CFU

Hold fagteammøde

Kontakt CFU’s pædagogiske konsulenter for overordnet at blive opdateret på analoge og digitale læremidler inden for sprogfagene. Du kan også få en faglig og didaktisk vejledning med udgangspunkt i dit eller fagteamets specifikke fokus ift. læremidler.

I er også velkomne til at holde fagteammøde i CFU’s læremiddelsamling, hvor I samtidig kan se et udvalg af læremidlerne.

Skriv eller ring for at få en fysisk eller online aftale – det er ganske gratis.