Gå til indhold
Søg

Indskoling

Læremidler

Her finder du eksempler på analoge læremidler, nyheder og levende billeder, herunder masser af tv-udsendelser fra mitcfu.dk, som du kan bruge i din undervisning. Du finder også huskesedler, hvor læremidlerne er samlet indenfor temaer eller serier.

Nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter evt. med afsæt i forslag fra brugerne. Herunder finder du primært nye analoge titler.

Vi modtager gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen, som vi så tager stilling til individuelt. Send dit forslag til Mette Schousboe, mes@kp.dk

Ice cream & dinosaurs

Ice cream & dinosaurs

Denne autentiske billedbog kan anvendes inden for det mundtlige og skriftlige kompetenceområde såvel som kultur og samfund. Lytning, læsning og sprogligt fokus introduces igennem mødet med engelsksproget børnelitteratur.

Paddington

Paddington Sightseeing Adventure Game

Dette er et simpelt “board game”, hvor eleverne besøger Londons kendte attraktioner og tager selfies på vejen mod Paddingtons hjem . Spillet er tænkt i sammenhæng med filmen og bogen Paddington på mitcfu.dk.

Forside billede til bogen Worms and bugs

Worms and bugs

Materialesættet handler om orm og andet småkravl som insekter og er målrettet den tidlige engelskundervisning samt specialundervisning.

Here we are

Here we are

En poetisk og smuk illustreret billedbog, som støtter udviklingen af elevernes interkulturelle forståelse og empati gennem temaer som forskellighed, mangfoldighed, fællesskab, “pas på planeten”.

Læremidler i mitCFU

Billedbøger

Oi Frog

Oi Frog!

En billedbog med rim, som kan bruges som en selvstændig bog eller i forbindelse med arbejdet med dyr. Hvad sidder dyr på? Frog/log, cat/mat etc. Egnet til højtlæsning.

Brown bear

Brown Bear, Brown Bear, what do you see?

Bogen er tænkt som lærerens højtlæsning, derfor er der kun behov for at låne en bog. Ordforråd er om animals og colours. Gentagelse, rim og rytme gør, at eleverne hurtigt kan deltage og forudsige, hvad som sker.

Materialesæt

Food Topic Box

Food - Topic Box

Topic Box – Food er en ‘lege-og-lære-kasse’ til begynderundervisningen i engelsk. Den medfølgende lærervejledning giver en række forskellige aktivitetsforslag til opbygning af ordforråd, samtale øvelser, små skuespil m.m. samt engelske rim og remser om mad.

What's the Rhyme Sorting Houses game

What's The Rhyme? Sorting Houses

Med dette materiale arbejder eleverne med fokus på ord, der rimer. Eleverne skal matche brikkerne med ord til huset med samme lyd.

E-bøger

I spy billede til ebogs materiale

Rumble Phonics - I spy

Rumble Phonics består af 33 e-bøger, som træner lydene i alfabetets bogstaver. Der findes en bog til hvert bogstav, fx ”Spider in the Sink”, som træner bogstavet S, og der findes også bøger, som træner det engelske alfabetets andre lyde. Materialet vil være velegnet til de yngste elever, som skal lære bogstaverne, lydene og udtalen, men kan også bruges til ordblinde elever længere op i skoleforløbet. Bøgerne har en fin oplæsning og sjove billeder, som supplerer indholdet.

Billed Muzzy and the kings birthday

Muzzy and the King's Birthday (fra 3. klasse)

Det er kongens fødselsdag, og alle i paladset gør sig klar til en picnic og til at fejre ham. Muzzy finder ud af, hvad en fødselsdag er, og han bliver ked af, at han ikke selv har en. Sylvia og Bob beslutter sig for at give Muzzy den samme fødselsdag som kongen. Deres fødselsdage bliver fejret, og der er en masse overraskelser og kager til både kongen og Muzzy.

Film og tv

Her finder du inspiration med eksempler på film og tv, du kan låne og streame i mitCFU.

Filmstrimler

Online ressourcer

Nettet åbner for mange muligheder for at tilføre digitale ressourcer til engelskundervisningen. Her er samlet en række oversigter over udvalgte online ressourcer til din undervisning – både webværktøjer og hjemmesider til din undervisning.

Websites

Her er samlet en række links til websider til din undervisning.

Gratis materialer til din engelskundervisning til via spil at arbejde med opbygning af sætninger og med konkrete chunks.

Mindste og mellemste

Denne side indeholder små fagbøger med lyd.

Gratis værktøjer til din engelskundervisning som fx arbejdsark, skabeloner til spil, krydsord mv. Skab dine egne, eller brug nogle, som allerede er udarbejdet.

LearnEnglish Kids has lots of free online games, songs, stories and activities for children to have fun and learn English too. Tjek også ‘Word of the Week’ under ‘Grammar and Vocabulary’.

Kids songs, shows, crafts, recipes, activities and resources for teachers.

Learning Chocolate indeholder billedordbøger med lyd. Ordbøgerne er inddelt efter temaer, fx food, animals og actions. Der er tilhørende muligheder for at øve ordene, fx ved match up, dictation eller fill in.

Hvordan lever drengen Samir i Nepal? Et forløb på 8 lektioner til engelsk i indskolingen.

En side til læreren med ideer til undervisning af børn og unge.

Har du brug for ideer til aktive, udendørs, engelskfaglige opgaver, kan du finde dem hos Skoven i Skolen. En del kan gennemføres ved at blive tilpasset til de aktuelle rammer, der er.

Idéer til undervisningen

Idéerne er tænkt som inspiration til din undervisning.

Individuel frilæsning

Skabeloner til boganmeldelser

Kontaktpersoner

Portrætbillede af Helle Rodenberg

Helle Rodenberg Pædagogisk konsulent, Engelsk og den internationale dimension

Tlf.: 41 89 73 81 Mail: her@kp.dk
Træffes: Mandag, tirsdag og torsdag

Portrætbillede af Christina Hellensberg

Christina Hellensberg Pædagogisk konsulent, Engelsk og tysk

Tlf.: 41 89 74 08
Mail: chel@kp.dk

Nyhedsbreve

Må vi skrive til dig?
Få inspiration og idéer til dit fag samt nyt fra CFU – direkte i din indbakke!

Facebook reklame

Facebook - hold dig opdateret

Facebook

Fagteammøder på CFU

Hold fagteammøde

Kontakt CFU’s pædagogiske konsulenter for overordnet at blive opdateret på analoge og digitale læremidler inden for sprogfagene. Du kan også få en faglig og didaktisk vejledning med udgangspunkt i dit eller fagteamets specifikke fokus ift. læremidler.

I er også velkomne til at holde fagteammøde i CFU’s læremiddelsamling, hvor I samtidig kan se et udvalg af læremidlerne.

Skriv eller ring for at få en fysisk eller online aftale – det er ganske gratis.