Gå til indhold
Søg
Ung mand sidder i sofaen hjemme med sin computer

Fjernundervisning – dansk

Her har vi udvalgt e-bøger, tv-udsendelser og film, som egner sig til fjernundervisning i dansk. Vær opmærksom på om materialet har en pædagogisk vejledning, kapitelsæt eller overlay, som kan lette din forberedelse. Du giver dine elever adgang til alle de digitale læremidler på mitCFU, og du finder vejledninger til, hvordan her: http://wiki.mitcfu.dk/

to-drenge-sidder-med-ryggen-til-hinanden-med-tablets

Film – nabosprog

Trænger dine elever både til underholdning og et skud nabosprog? Styrk sprogforståelse og interesse for norsk sprog allerede på mellemtrinnet ved at “strømme” norske spillefilm med danske undertekster.

Film – nogle af de bedste danske børnefilm

SKAMMERENS DATTER er blot én af de mange gode danske børnefilm, du kan booke til dine elever, som de så kan se og arbejde med derhjemme. Find inspiration til hjemme-opgaver i vejledningen.

Tv – s​​end eleverne på tidsrejse

I Tv-serien ”Kærlig hilsen” rejser en række kendte danskere tilbage til dengang, de selv var børn med yoyo’er, landgangsbrød og permanentkrøller?

E-Bøger – letlæste børneromaner

SELFIE SIMON er blot én af de mange gode letlæste børneromaner, du kan booke som e-bog til dine elever, som de kan læse og arbejde med derhjemme. Find inspiration til elevernes hjemmeopgaver i vejledningen.

Hvis det er første gang, dine elever skal streame derhjemme via mitCFU.

Ung mand sidder i sofaen hjemme med sin computer

Film – som eleverne selv kan streame derhjemme

DEN UNGE ASTRID er en af dem fra listen  – en fri fortolkning af den unge Astrid Lindgrens liv. Som resultat af uheldige omstændigheder og et mirakel trodser hun normerne i Vimmerby og bliver en selvstændig kvinde, der senere bliver en af vor tids mest elskede historiefortæller.

Tv-udsendelser

SKAM DIG, EMMA er blot én af mange tankevækkende dokumentarer, som du kan booke til dine elever, som de kan se og arbejde med derhjemme i dansk.

E-bøger

JEG ER ZLATAN IBRAHIMIVIC er blot én af de mange gode letlæste e-bøger, som du kan booke til dine elever til læsning derhjemme. Find inspiration til hjemmeopgaver i vejledning eller overlay. Bogen figurerer på nedenstående liste, hvor vi har samlet de bedste letlæste e-bøger til udskolingen.

E-bøger – novellesamlinger

Det kunne være JEG BEGYNDTE SÅDAN SET BARE AT GÅ eller andre gode novellesamlinger, som også har et overlay med elevspørgsmål til og/eller en vejledning.

Hvis det er første gang, dine elever skal streame derhjemme via mitCFU.

Indskoling

Lær svensk med Peddersen og Findus
Lad eleverne lære svensk, mens de livedubber hen over en svenske animationsfilm om Peddersen og Findus.
Eleverne skal oversætte de svenske replikker til dansk og fremføre dem live for klasse.
Få overblik over mini-forløbet i den korte video.

Læs mere og book

Peddersen og Findus

Lær svensk med Peddersen og Findus

Spillefilm - indskoling

Her finder du en liste med de bedste børnefilm til indskolingen. DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE er bare én af de mange gode danske BØRNEFILM, du kan booke til dine elever, som de så kan se og arbejde med derhjemme. Find inspiration til hjemme-opgaver i vejledningerne.

Frantz e-bøger

Lad dine elever læse de sjove e-bøger med dybde om drengen FRANTZ af Katrine Marie Guldager. Lad dem starte med den første bog i serien “Frantz får besøg”, så de lærer den madglade dreng, der bor på en bondegård at kende.

Vitello

Vitello er altid et hit. Du kan både låne e-bøger og animationsfilm om den lille frække opfindsomme dreng.

lilla

E-bøger med oplæsning

E-bøger, som indskolingseleverne selv kan læse og høre derhjemme.

 

Mellemtrin

Thea og Chatten

Leder du efter en letlæst E-BOG til 4.-6. kl., som giver stof til eftertanke og gode samtaler i breakoutrooms? Så er Thea og Chatten et godt bud!
Thea på 12 år finder trøst på sociale medier, hvor hun skriver med en anonym ven, Sadboy, der hjælper hende, når det sociale liv i skolen er svært. Hun modtager dog også anonyme hadebeskeder fra en, som kalder sig Mussi. Bogen handler om, hvordan Thea langsomt finder ud af, hvem der gemmer sig bag profilerne Mussi og Sadboy.

I overlayet til e-bogen er der ‘stop-op-og-tænk’ spørgsmål til hele e-bogen, som eleverne kan svare på derhjemme, mens de læser. De kan så efterfølgende tale om dem sammen i mindre grupper i breakoutrooms.

Udskoling

Fang et guldaldermotiv nær dig!

Lad dine elever – ligesom værterne i dokumentaren – tage ud i deres lokalområde og indfange guldalder-motiver med deres mobilkamera. Stedet, hvor vi bor, er ligesom i guldalderen, blevet mere vigtigt for os under corona-krisen. Værterne i tv-udsendelsen undersøger om Lundbyes berømte maleri ‘En dansk kyst. Motiv fra Kitnæs ved Roskilde fjord. 1843’ afbilder virkeligheden. Book kapitelsæt med spørgsmål, som eleverne kan svare på, mens de ser tv-udsendelsen derhjemme. Det er en fin måde at introducere romantikken og guldalderen på.
Se mere og book

Fang et guldaldermotiv nær dig!

På job med Katrine Engberg

I praktik som en krimiforfatter

Send dine elever ‘På job med Katrine Engberg’, som er første afsnit af DR2’s nye serie, hvor krimiforfattere deler detaljer om deres kommende romaner og overvejelser omkring plot, spor og mordvåben.

Fang et guldaldermotiv

Fang et guldalder-motiv nær dig

Lad dine store elever se tv-udsendelsen Den nordsjællandske kyst, som handler om hvordan guldaldermalerne fremstillede virkelighedens landskaber i begyndelsen af 1800-tallet. Eleverne kan selv prøve at fange guldalder-motiver og redigere dem digitalt, så de ligner rigtige guldaldermalerier! Godt til både fjern- og udeundervisning.

Spillefilm

Spillefilm – som eleverne selv kan streame derhjemme

Unge Astrid

Den unge Astrid

Filmen er en fri fortolkning af den unge Astrid Lindgrens liv. Vi følger hende i fire skælsættende ungdomsår, hvor hun på rekordtid udvikler sig fra en bekymringsløs ung pige i Vimmerby til selvforsørgende enlig mor i Stockholm. Brug kapitelsæt med færdige elevopgaver.

Langt fra det hvide hus

Langt fra Det Hvide Hus

Find ud af, hvorfor Georg Jensen, også kaldet Bush, største drøm er et kedeligt middelklasseliv i e-bogen ‘Langt fra Det Hvide Hus’. Bogen er en humoristisk beretning om mønsterbryderen, der skaffer sig en ny familie, men bliver afsløret som løgner.

Aktueller tv-udsendelser med kapitelsæt

På mitCFU finder du en række TV-udsendelser med kapitelsæt til de ældste elever, som kan indeholde fikse og færdige elevopgaver, som dine elever har adgang til, når de streamer TV derhjemme.

Film som eleverne selv kan streame hjemmefra

HUNGERGAMES, TEAM HURRICANE eller SKAMMERENS DATTER II er tre filmtitler på listen over spillefilm, vi anbefaler til din fjernundervisning.

Tv-udsendelser

SKAM DIG, EMMA er blot én af mange tankevækkende dokumentarer, som du kan booke til dine elever, som de kan se og arbejde med derhjemme i dansk.

Fanget i Peru

Fanget i Peru

Er DR’s højspændte dokumentar om redningsaktion, der skulle få strandede danskere hjem under corona-lockdownen. Book ‘Fanget i Peru’ med kapitelsæt til dine elever i udskolingen, så kan de kan få øje på fiktion- og faktakoder, mens de streamer dokumentaren derhjemme.Se mere her

E-bøger

TAG GADEN TILBAGE er blot én af de mange gribende e-bøger, som du kan booke til dine elever til læsning derhjemme. Find inspiration til hjemmeopgaver i vejledning eller overlay. Bogen figurerer på nedenstående liste, hvor vi har samlet de bedste letlæste e-bøger til udskolingen.

E-bøger - novellesamlinger

Det kunne være JEG BEGYNDTE SÅDAN SET BARE AT GÅ eller andre gode novellesamlinger, hvor nogle også har et overlay med elevspørgsmål til og/eller en vejledning.

Hvis det er første gang, dine elever skal læse e-bøger eller streame derhjemme via mitCFU.