Gå til indhold
Søg

Verdens bedste børnelitteratur -god børnelitteratur og kreative aktiviteter

Vi sætter spot på cremen af dansk børnelitteratur. Bliv opdateret på ny børnelitteratur i forskellige genrer med undervisningspotentiale, og få kreative idéer til, hvordan den kan indgå i danskundervisningen. Fokus er på en undersøgende tilgang, hvor eleverne får litteraturen ’i hænderne’ og slipper fantasien løs i fremstilling af alternative personkarakteristikker, 3D-kompositionsanalyser og andre skabende aktiviteter.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 17. januar 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

12/12/2022

Pris

1.200 kr. inklusiv forplejning

Kursusbeskrivelse

Vi sætter spot på cremen af dansk børnelitteratur. Tekstrepertoiret er alsidigt, og vi kommer i løbet af dagen omkring både rent tekstbaserede nyere børneromaner, graphic novels, billedbøger og biografier.

Du får bud på, hvordan du kan stilladsere elevernes læsning af værker, der består af ren tekst – og af værker, hvor mange modaliteter er med til at kommunikere den historie, der fortælles.
Endvidere får du forskellige ideer til aktiviteter, som du, uafhængig af klassens litteraturarbejde, kan sætte i spil med henblik på at udvikle elevernes sprog.

Her er fokus på en undersøgende tilgang, hvor eleverne får litteraturen ‘i hænderne’ og slipper fantasien løs i fremstilling af alternative personkarakteristikker, 3D-kompositionsanalyser og andre skabende aktiviteter – uden dog at gå på kompromis med høj faglighed, så eleverne rent faktisk bliver skarpere litteraturlæsere.

Vi afprøver nogle af ideerne på kurset, så medbring gerne lim og saks.

Mål
Du bliver opdateret på ny børnelitteratur i forskellige genrer, og du får inspiration og konkrete ideer til, hvordan den kan indgå i danskundervisningen i 3.-6. klasse.

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet

Underviser
Trine May

Kursusnummer
CFU139003

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00