Gå til indhold
Søg

Undersøgelsesmetoder i natur/teknik

Børn er nysgerrige på naturen og naturlige fænomener, og i skolen kan de blive klogere på verden omkring dem ved at bruge undersøgelsesmetoderne Søg-spørg-læs, Observation, Eksperiment, Prøv-dig-frem og Modeller. Du får viden om didaktiske muligheder, der kan udvikle elevernes undersøgelseskompetence, og idéer til, hvordan du kan inddrage kommunikative og matematiske kompetencer i natur/teknologi.

Praktisk information

Dato

Tirsdag den 9. november 2021, kl. 09.00-15.00
Onsdag den 10. november 2021, kl. 09.00-15.00

Tilmeldingsfrist

12/10/2021

Pris

2.400,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Børn er nysgerrige på naturen og naturlige fænomener. I skolen skal de lære, hvordan de kan udføre systematiske undersøgelser og blive klogere på verden omkring dem. Eleverne skal desuden lære at formidle data og ny viden med matematiske og sproglige værktøjer.

Kurset tager fat om fagets undersøgelsesmetoder: Søg-spørg-læs, Observation, Eksperiment, Prøv-dig-frem og Modeller. Vi sætter dem ind i didaktiske sammenhænge og undersøger mulighederne for at inddrage kommunikative og matematiske kompetencer, når eleverne skal indsamle, systematisere, analysere og vurdere data.

Vi skal arbejde med læsning og skrivning af forskellige teksttyper samt brug af grafiske fremstillinger i såvel autentiske tekster som elevtekster og ser nærmere på, hvilken betydning værktøjerne kan have for elevernes læring.

Mål
Du får viden om didaktiske muligheder, der udvikler elevernes undersøgelseskompetence, og idéer til, hvordan du inddrager kommunikative og matematiske kompetencer i natur/teknologi.

Målgruppe
Lærere i natur/teknologi i 0.-6. klasse

Underviser
Anette V. Nielsen, pædagogisk konsulent, CFU

Kursusnummer
CFU219045

Anette Nielsen

Naturfag

+45 41 89 70 14

Coronainformation

2. august 2021

KP’s campusser er helt åbne for fysisk undervisning, eksamener og gruppearbejde. Der er ikke bestemte krav til at komme ind på campus, men vi skal stadig passe på hinanden.

Vi kan stadig forebygge smitte ved at overholde Sundhedsstyrelsens råd:

  • Vi bliver hjemme, hvis vi er syge
  • Vi holder afstand til hinanden
  • Vi vasker hænder eller bruger håndsprit ofte
  • Vi spritter af når vi har brugt fællesområder, fx bordet i kantinen, tastaturet på bibliotekets PC
  • Vi lufter ud i pauser og efter undervisning eller møder i de lokaler, hvor det er muligt. I øvrige lokaler klarer klimaanlægget opgaven.

Bemærk, at der er tale om anbefalinger baseret på Sundhedsstyrelsens generelle råd. 

Alle KP’s campusser bliver gjort rent efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00