Gå til indhold
Søg

Udviklende samspil og kommunikation – hands-on workshop i medieret læring

Ofte er vi – både som undervisere, pædagoger, forældre m.m. – optaget af at hjælpe børn til at løse de opgaver og udfordringer, som de møder, bedst muligt. I vores iver efter at hjælpe dem med en god løsning eller et godt resultat overser vi ofte muligheder for at udvikle deres generelle færdigheder. Vi kommer på den måde til, uden at ville det, at fratage dem lærings- og udviklingsmuligheder. Med få justeringer af vores tilgang, kommunikation og samspil kan vi skabe mange nye muligheder for læring og udvikling af generelle kognitive færdigheder og problemløsning – både i forhold til almindeligt udviklede børn og børn med udfordringer. I denne workshop vil vi arbejde praksisnært med at udvikle deltagernes færdigheder til udviklende kommunikation og samspil ud fra principper og metoder i tilgangen, som kaldes medieret læring.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Fredag d. 22. april 2022
Kl. 08.00 - 14.00

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

1.495,00 kr.

Kursusbeskrivelse

På dagen vil vi – med afsæt i konkrete eksempler, praktiske øvelser og refleksion over hverdagsaktiviteter – beskæftige os med følgende:
• Hvordan kan vi justere og udvikle vores kommunikation, samspil og forholdemåde, så den udvikler børn og unges tænkning, problemløsning og læring bedst muligt?
• Hvordan kan vi strukturere læringssituationer, -opgaver og hverdagsaktiviteter, så de bedst muligt understøtter kognitiv udvikling og læring.
• Hvordan opdager vi, når vi, som regel uden at være klar over det, begrænser børn og unges muligheder for kognitiv udvikling?
• Hvordan opdager vi centrale aspekter ved vores egen tænkning og problemløsning, så vi bliver bedre i stand til at opdage mikroaspekter ved børn og unges kognitive udfordringer.

Mål
At deltagerne introduceres til medieret læring som grundlag for udviklende kommunikation og samspil og får inspiration og mulighed for at træne deres færdigheder ud fra den medierede læringsforståelse – både i undervisning, pædagogisk arbejde og hverdagsaktiviteter.

Målgruppe
Undervisere, pædagoger og andre med interesse for medieret læring.

Underviser
Jens Wilbrandt, aut.cand.psych.

Kursusnummer
129426

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

KP’s campusser er helt åbne for fysisk undervisning, eksamener og gruppearbejde. Der er ikke bestemte krav til at komme ind på campus, men vi skal stadig passe på hinanden.

Vi kan stadig forebygge smitte ved at overholde Sundhedsstyrelsens råd:

  • Vi bliver hjemme, hvis vi er syge
  • Vi holder afstand til hinanden
  • Vi vasker hænder eller bruger håndsprit ofte

Bemærk, at der er tale om anbefalinger baseret på Sundhedsstyrelsens generelle råd. 

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00