Gå til indhold
Søg

Ud i naturen med micro:bit

Micro:bitten er det perfekte værktøj til at undersøge naturen med naturvidenskabelige briller. Micro:bitten kan rent faktisk registrere og måle alle mulige tænkelige ting. På dette kursus tager vi sammen ud i naturen og opsamler data: lyde, bevægelser, temperaturer, vandstigninger og meget mere, som vi efterfølgende behandler.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 6. april 2022 Kl. 13.00-16.00
Onsdag d. 27. april 2022 Kl. 09.00-15.00
Onsdag d. 11. maj 2022 Kl. 13.00-16.00

Tilmeldingsfrist

09/03/2022

Pris

2.400 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Micro:bitten er det perfekte værktøj til at undersøge naturen med naturvidenskabelige briller. Kom med to CFU-konsulenter en tur i skoven, og vær med til at måle på naturen med micro:bitten. Vi skal bruge micro:bittens sensorer til at opsamle data på lyde, bevægelser, temperaturer, vandstigninger og meget mere.

Kan man registrere lærkens sang, og genkende fuglen, næste gang den synger, ved hjælp af micro:bitten? Kan man måle vejrfænomener over tid og bruge data til små klimaberegninger?

Kurser løber over tre gange:

  • april kl. 13-16: Vi forbereder os og gør klar til skovturen (i CFU’s Future Classroom Lab)
  • april kl. 09-15: Vi mødes i skoven/naturen. Husk micro:bit og computer. Vi sørger for ekstraudstyr, strømgenerator til computerne, kaffen og kagen. I tilfælde af dårligt vejr har vi sørget for læ.
  • maj kl. 13-16: Vi analyserer og efterbehandler de indsamlede data og reflekterer over, hvordan man kan bruge denne arbejdsmetode i skolen (i CFU’s Future Classroom Lab)

Dette er ikke et ekspertkursus, men en forudsætning for deltagelse er, at du har prøvet at bruge micro:bitten og evt. har deltaget i micro:bit-begynderkursus eller i projekt Ultra:bit.

HUSK: Tøj til vejret og naturen.

Mål
Du får indblik i, hvordan micro:bitten kan bruges til at lave naturvidenskabelige målinger.

Målgruppe
Lærere, pædagoger og naturvejledere på mellemtrinnet og i udskolingen

Undervisere
Martin Exner og Malte von Sehested, pædagogiske konsulenter på CFU

Kursusnummer
CFU129019

Martin Exner

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 72 82

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00