Gå til indhold
Søg

Styrkelse af elevers medbestemmelse i undervisningen

Som et led i det danske formandskabsprojekt for Nordisk Ministerråd Nordens unge i bæredygtige fællesskaber har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i Danmark sammensat en materialepakke til grundskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne, der fokuserer på at styrke elevers medbestemmelse i undervisningen.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 30.09.2021
Torsdag d. 09.12.2021
Begge dage kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

595,00 kr.
Gratis under abonnement.

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

På kurset får I en introduktion til, hvordan I med afsæt i materialepakken kan understøtte demokrati som en praksisform på skolen.
I får lejlighed til at reflektere over jeres nuværende praksis med henblik på at igangsætte en udvikling med fokus på at styrke elevernes medbestemmelse. Endelig giver kurset en introduktion til, hvordan I kan skabe overblik over og fastholde den ønskede forandring.
Kurset er både for lærere og ledere – selvom materialepakken er målrettet udskolingen og ungdomsuddannelserne vil også lærere fra de øvrige dele af grundskolen kunne anvende materialepakken.
Kurset er et led i en pilotafprøvning af materialepakken, hvorfor vi vil høre jer om nogle af jeres erfaringer med at anvende materialepakken.

Mål
At deltagerne får inspiration til, hvordan skolen kan understøtte demokrati som en praksisform igennem refleksionsøvelser, konkrete redskaber til undervisningen samt redskaber til forankring.

Målgruppe
Teams af (udskolings)lærere, undervisere på ungdomsuddannelser og
repræsentanter for ledelsen.

Underviser
Thomas Jensen, pædagogik konsulent.

Kursusnummer
219423

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

CFU Bornholm afholder sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

For at få adgang til Campus Bornholm og dermed til CFU’s kurser skal man have en negativ COVID-19 test, der er under 72 timer gammel. Det gælder også, selv om man er vaccineret. Testen tjekkes ved adgang til kursuslokalet og ved stikprøver.

Det er muligt at få lavet en hurtigtest på Campus Bornholm mellem 7-18. Alle skal bære mundbind eller visir på gang- og fællesarealer.
Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00