Gå til indhold
Søg

Stilen er død – vigtige pejlemærker i årsplan og forløb

Skriftlig fremstilling har rykket sig de senere år – fra fokus på genrer til fokus på kommunikationssituationen. Vi ser på, hvad eleverne rent faktisk skal lære fra 5. klasse og frem, og hvad der skal være styrende i dansklærerens planlægning - både på den korte og den lange bane. Vi genfinder overblikket og den røde tråd, og du får masser af inspiration og konkrete idéer - lige til at hapse med hjem til undervisningen.

Praktisk information

Dato

Tirsdag den 14. september 2021, kl. 9-15

Tilmeldingsfrist

17/08/2021

Pris

1.200,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Hvor mon den er? Den røde tråd? Den, som sikrer den gode progression i skriveundervisningen og gør eleverne klar til at møde udfordringerne til både den skriftlige prøve og til de tekster, de kommer til at skrive uden for skolen?

På dette kursus fastlægger vi den sikre skrivekurs, så du kan være sikker på, at du navigerer og sejler i den rigtige retning. Dit didaktiske kompas bliver stillet ind efter virkelighedens krav og læseplanens intentioner, og vi tjekker ’skrive-søkortet’ ud for de mange muligheder, der giver ny næring til motivation og skriveglæde i undervisningen. Og uden at du mister pusten undervejs.

Skriftlig fremstilling har rykket sig de senere par år. Derfor sætter vi fokus på, hvad eleverne rent faktisk skal lære fra 5. klasse og frem til afgangsprøven, og hvad der skal være styrende i dansklærerens planlægning både på den korte og den lange bane. Og du får på den måde overblik og ro i lærermaven. Der gives et konkret bud på, hvordan man kan tænke i progression og få øje på den røde tråd og på, hvordan fagteamet kan udvikle et fælles fagsprog om undervisning i skriftlig fremstilling.

Det er en fordel, hvis I er flere dansklærere fra samme team eller skole, der deltager i kurset.

Mål

  • Du får indsigt i, hvad der er de styrende pejlemærker i skriftlig fremstilling anno 2021
  • Du bliver klædt på til at lave en alsidig årsplan og opstille få, men skarpe fokuspunkter i dine forløb
  • Du får ideer til opgaver, forløb og øvelser, som du bruge i din egen praksis
  • Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med autentiske skriveafsæt, brug af fremstillingsformer og tekster, der er motiverende at skrive for eleverne
  • Du får et klart fagsprog til at tænke i progression i både din egen klasse og som afsæt for udvikling på dine egen skole

Målgruppe
Dansklærere i 5.-9.klasse

Underviser
Charlotte Rytter, lærebogsforfatter og medlem af opgavekommissionen for dansk skriftlig fremstilling, Charlotterytter.dk

Kursusnummer
CFU219017

Trine Ferdinand

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 70 53

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00