Gå til indhold
Søg

Stemningsfuld, legende undervisning

Er du nysgerrig på, hvordan du kan arbejde med forskellige perspektiver på leg og legekvaliteter i din undervisning? Ønsker du at undersøge og skabe mere eksperimenterende, kreativ, menings- og stemningsfuld undervisning sammen med andre lærere? Og vil du gerne blive klogere på, hvordan du gennem leg kan kvalificere elevernes læring og udvikling? Så er dette kursus noget for dig!

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 9. september 2021 Kl. 13.00-16.00
Torsdag d. 4. november 2021 Kl. 13.00-16.00
Torsdag d. 13. januar 2022 Kl. 13.00-16.00

Tilmeldingsfrist

12/08/2021

Pris

1.800 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Børn elsker at lege. Leg opfylder deres behov for fordybelse, skabertrang, regler, kaos, kropslig overskridelse og meget andet, og samtidig kan leg kvalificere deres læring og udvikling.

Vi er nysgerrigt undersøgende på legekvaliteter og på, hvordan vi med en legende tilgang kan skabe en mere engagerende, meningsfuld, eksperimenterende, skør – og stemningsfuld undervisning. Vi undersøger også, hvordan undervisning – båret af forskellige legestemninger – kan skabe grundlag for variation og dermed understøtte deltagelsesmuligheder for alle børn.

Kurset vil være baseret på praktiske aktiviteter, legeteori og refleksion, og vi vil indtænke mange forskellige analoge og digitale ressourcer tilpasset dine behov og målgruppe. Overordnet er kurset opbygget som et eksperimenterende fællesskab, hvor vi udvikler, afprøver og evaluerer små legende eksperimenter i egen praksis.

Mål

  • Du får viden om legekvaliteter og legestemninger.
  • Du udvikler konkrete redskaber til din egen undervisningspraksis.
  • Du gør dig erfaringer med at planlægge, afprøve og reflektere over egen undervisning baseret på en legende tilgang.
  • Du bliver klogere på, hvordan du gennem leg kan kvalificere elevernes læring og udvikling.

Målgruppe
Lærere, pædagoger og læringsvejledere

Undervisere
Jette Aabo Frydendahl og Andreas Binggeli, pæd. konsulenter på CFU

Kursusnummer
CFU219055

Andreas Binggeli

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 24

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00