Gå til indhold
Søg

Sproglig udvikling i natur/teknologi

Elever lærer gennem sproget. Ved at arbejde mere med det naturfaglige sprog i undervisningen lærer eleverne mere. Få viden om det talte og skrevne fagsprog samt værktøjer til at tilrettelægge din undervisning med en sprogbaseret tilgang. Vi finder de gode tekster, der kan udvikle elevernes kommunikationskompetencer i forhold til formidling, ordkendskab samt faglig læsning og skrivning.

Praktisk information

Dato

Tirsdag den 12. oktober 2021, kl. 13.00-16.00
Tirsdag den 26. oktober 2021, kl. 13.00-16.00

Tilmeldingsfrist

14/09/2021

Pris

1.100,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Elever lærer mere i natur/teknologi, når du sætter fokus på den sproglige udvikling. Gennem sproget udvikler de ord og begreber, der sætter dem i stand til at tilegne sig viden og formidle det, de ved.

På kurset ser vi nærmere på naturfagets særlige sproglige virkemidler. Fagets tekster – formelle som uformelle – danner rammen for udvikling af læse- og skrivefærdigheder. Vi skal arbejde med forskellige teksttyper; beretninger, informationer, instruktioner, forklaringer og naturfaglig argumentation.

Vi ser både på teori om sprog og aktiviteter, der er lige til at bruge i undervisningen – i overensstemmelse med kompetenceområdet kommunikation i Fælles Mål.

Din undervisning bliver ikke revolutioneret, men drejes, så de aktiviteter, du plejer at gennemføre, får et ekstra sprogligt lag.

Mål
Du får idéer til aktiviteter, der har fokus på sprog i sammenhæng med de øvrige kompetenceområder. 

Målgruppe
Naturfagslærere i 0.-6. klasse

Underviser
Anette Vestergaard Nielsen, pædagogisk konsulent, CFU

Kursusnummer
CFU219046

Anette Nielsen

Naturfag

+45 41 89 70 14

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00