Gå til indhold
Søg

Sprogforståelse i læsning – også i indskolingen

Elevernes sprogforståelse er afgørende for deres læseforståelse. Hvordan kan du undervise i sprogforståelse i læsning, før eleverne er blevet selvstændige læsere? På kurset får du viden om og idéer til undervisning i ordkendskab, inferenser (tankeslutninger) og tekststrukturer. Du bliver desuden trænet i at stille spørgsmål til steder i tekster, som kræver, at eleverne drager inferenser.

Praktisk information

Dato

Mandag den 17. januar 2022, kl. 12.30-16.30

Tilmeldingsfrist

14/12/2021

Pris

1.000,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Du kan undervise målrettet i sprogforståelse i læsning allerede i indskolingen. Men hvilke aktiviteter egner sig, når eleverne endnu ikke læser selvstændigt eller kun læser meget simple tekster?

På kurset får du viden om sprogforståelse, og du får idéer til, hvordan du kan undervise i ordkendskab, inferenser (tankeslutninger) og tekststrukturer i indskolingen. Du bliver præsenteret for konkrete opgaver og aktiviteter fra materialet ’En på sproget’, hvori der bl.a. arbejdes med sproglige karakteristika, der kendetegner fagtekster. Du får indsigt i forskning og principper bag aktiviteterne, og du bliver klædt på til at overføre disse principper til de tekster, I arbejder med i klassen. Du bliver trænet i at stille spørgsmål til steder i tekster, som kræver, at eleverne drager inferenser, og du lærer at finde tekststrukturer i fagtekster til målgruppen.

Kursusformen vil veksle mellem oplæg og aktiviteter.

Mål
Du får viden om og idéer til undervisning i ordkendskab, inferenser (tankeslutninger) og tekststrukturer i indskolingen.
Du bliver trænet i at stille spørgsmål til steder i tekster, som kræver, at eleverne drager inferenser, og du lærer at finde tekststrukturer i fagtekster til målgruppen.

Målgruppe
Dansklærere i indskolingen samt læsevejledere

Underviser
Hanne Trebbien Daugaard, ph.d., selvstændig og lærebogsforfatter

Kursusnummer
CFU129011

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00