Gå til indhold
Søg

Sprog, stilladsering og feedback i matematik

Sproglig udvikling handler om at give eleverne værktøjer til at gribe og begribe matematikken. Oplever du, at eleverne er usikre, når de læser, skriver eller taler matematik? Så har du her muligheden for at blive præsenteret for metoder, der understøtter elevernes vej gennem deres sproglige udvikling, bl.a. gennem forskellige former for feedback.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 6. oktober 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

08/09/2022

Pris

1.100 kr. inkl. forplejning

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Sproglig udvikling handler om at give eleverne værktøjer til at gribe og begribe matematikken. Oplever du, at eleverne er usikre, når de læser, skriver eller taler matematik? Så har du her muligheden for at blive præsenteret for metoder, der understøtter elevernes vej gennem deres sproglige udvikling.

Implementeringen af digitale værktøjer i matematik betyder, at opgaverne har ændret karakter. Løsningsforslag består ikke udelukkende af tal, men kræver, at eleverne kan formulere ræsonnementer, begrundelser, konklusioner og lignende. De svar, som eleverne forventes at levere, er komplekse størrelser at håndtere, hvis deres værktøjskasser ikke indeholder de redskaber, de skal bruge. Indholdet i værktøjskassen kommer ikke af sig selv, men skal opbygges med lærerens stilladsering og løbende feedback. På den måde bliver det tydeligt for eleverne, hvordan og hvorfor de skal arbejde med kommunikation i matematik.

På kurset får du lejlighed til at afprøve konkrete metoder og arbejde med oplæg, du kan bruge i din undervisning.

Mål:
Du får værktøjer til at:

  • Arbejde målrettet med stilladsering af elevernes sproglige udvikling.
  • Give eleverne feedback på deres produkter.

Målgruppe
Matematiklærere i 5.-10. klasse

Underviser
Bettina Nilausen, matematiklærer og matematikvejleder på Nørre Fælled skolen

Kursusnummer
CFU229061

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00