Gå til indhold
Søg

Slip fantasien løs, og fang eleverne med undersøgende matematik

Matematikopgaver skal opleves sammen med andre! Kodelåse, balloner, elastikker, fjernstyrede biler og NERF-guns lyder som en blanding af en Olsenbanden-film og et legeland, men tag ikke fejl: Matematikken er i fokus, og de matematiske kompetencer sættes i spil! Omdrejningspunktet er elevernes nysgerrighed, hvilket sætter dem i centrum for egen læring.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 2. december 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

04/11/2021

Pris

1.050 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Matematikopgaver skal opleves sammen med andre! Kodelåse, balloner, elastikker, fjernstyrede biler og NERF-guns lyder som en blanding af en Olsenbanden-film og legeland, men tag ikke fejl: Matematikken er i fokus, og de matematiske kompetencer sættes i spil!

På dette kursus får du konkrete idéer til aktiviteter og projekter, hvor den matematiske nysgerrighed hos eleverne vækkes. Arbejdsformen lægger op til, at du kan slippe bøger og portaler, have elevernes nysgerrighed som omdrejningspunkt og dermed sætte eleverne i centrum for egen læring – samtidig med at du holder fast i fagligheden.

Vi arbejder med, hvordan fysiske materialer, såsom spil, legetøj, kreative materialer m.m. kan danne rammen for faglige opgaver, værksteder og projekter, og du vil få mulighed for at udvikle forløb, hvor de matematiske kompetencer kommer i spil.

Mål:
Du bliver skarpere på:

  • at omsætte faglige mål til konkrete aktiviteter, opgaver, spil, projekter m.m.
  • at tilrettelægge konkrete aktiviteter, opgaver, spil og projekter, der indeholder faglige mål.

Målgruppe
Matematiklærere på mellemtrinnet og i udskolingen

Underviser
Jesper Albinus, lærer

Kursusnummer
CFU219041

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00