Gå til indhold
Søg

Skab matematikglæde – og styrk fagligheden

Alle elever, der starter i 0. klasse, kan dele, trække fra, gange og lægge sammen – så hvorfor ikke inddrage alle fire regningsarter allerede i indskolingen? Når du tilrettelægger undervisningen, handler det blot om at finde en kontekst og et niveau, der rammer eleverne. Mønstre, geometri, talforståelse og chance bliver på kurset relateret til elevernes hverdag - samtidig med at der lægges op til stor faglighed.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 25. august 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

01/08/2022

Pris

1.200 kr. inkl. forplejning

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Alle elever, der starter i 0. klasse, kan dele, trække fra, gange og lægge sammen – så hvorfor ikke inddrage alle fire regningsarter allerede i indskolingen? Når du tilrettelægger undervisningen, handler det blot om at finde en kontekst og et niveau, der rammer eleverne.

Vi tager udgangspunkt i bogen ’Ideer til god matematikundervisning’– som du får med hjem fra kurset. Bogen giver mange bud på aktiviteter, der inddrager områderne mønstre, geometri, talforståelse og chance. Alle aktiviteter relaterer til elevernes hverdag, samtidig med at der lægges op til stor faglighed.

De tre små bamser, Benjamin, Badut og Bromme, er et af mange eksempler fra bogen. I fortællingen får bamserne egenskaber, som eleverne kan genkende hos sig selv. Eleverne deltager aktivt i at skabe en matematisk fortælling, som udfordrer dem selv og andre. Når undervisningen tager udgangspunkt i elevernes verden, engagerer de sig og bliver aktive, hvilket giver god basis for læring, der sidder fast.

På kurset vil der være oplæg og aktiviteter, som giver inspiration til din daglige undervisning – og som indeholder stor faglighed målrettet elevernes viden og færdigheder på 0.-3. klassetrin.

Mål:
Du bliver inspireret til at gøre den daglige matematikundervisning spændende – med stor faglighed.

Målgruppe
Matematiklærere i 1.-3. klasse og børnehaveklasseledere

Underviser
Lisser Rye Ejersbo, lærer, cand. pæd., ph.d. i matematikdidaktik og lektor emerita

Kursusnummer
CFU229062

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00