Gå til indhold
Søg

Sikkert greb om den mundtlige prøve – overblik, fordybelse og formidling

Har du brug for at få styr på de mange detaljer ved den mundtlige prøve i dansk? På kurset får du indsigt i prøvens krav og muligheder, og du får inspiration til aktuelt indhold til brug i undervisningen. Vi arbejder med at udnytte prøvedelenes gode potentialer, så eleverne kan få overblik og tilegne sig værktøjer til fordybelse samt strategier til formidling.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 13. september 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

16/08/2021

Pris

1.450,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Hvilke muligheder har vi for at motivere, engagere og udfordre eleverne i arbejdet med fagets mange forskellige tekster. Og hvordan inspirerer og sikrer vi elevernes overblik over indhold og faglige forløb?

Vi undersøger eksempler på fagets mange tekster, udtryksformer, modaliteter, vinkler og nuancer – og drøfter muligheder for overblik, variation, fordybelse, tilgange og formidling.

Sammenhængen mellem de danskfaglige forløb, opgivelser, fordybelsesområder og valg af prøveoplæg går som en rød tråd gennem kurset.

Der er masser af inspiration til både den løbende danskundervisning, prøveforløbet og selve den mundtlige prøve.

Kursusindhold

  • Overblik over prøvens formelle krav, mange muligheder, forskellige etaper og endelige vurderingskriterier
  • Konkrete ideer til, hvordan prøvens forskellige delelementer kan være med til at kvalificere og vinkle det daglige danskarbejde
  • Eksempler på aktuelle tekster i de tre forskellige tekstkategorier
  • Eksempler på opgivelser, fordybelsesområder, synopser og prøveoplæg
  • Vinkler på lærerrollen i prøvesammenhæng

Mål
Du får overblik over forløbet, kravene og mulighederne ved den mundtlige prøve. Du får desuden ideer til at tilrettelægge undervisningen, så eleverne har værktøjer og strategier, der peger ind i prøven og videre ud i livet.

Målgruppe
Dansklærere i udskolingen

Underviser
Birgitte Therkildsen, selvstændig konsulent og læremiddelforfatter

Kursusnummer
CFU219007

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00