Gå til indhold
Søg

Robotter i undervisningen? – Det må vi undersøge …

Der findes mange robotter, som er lavet specifikt til skoleområdet. Hvad kan de? Og er de relevante at bruge i skolen? Vi undersøger nogle af de robotter, der de seneste år er blevet udviklet til undervisningsområdet. Vi stiller skarpt på læringspotentialet i at arbejde med robotter i undervisningen, og vi bliver samtidig gode til at styre robotterne og til at analysere teknologier.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 3. november 2021 Kl. 13.00-16.00
Torsdag d. 18. november 2021 Kl. 13.00-16.00
Torsdag d. 2. december 2021 Kl. 13.00-16.00

Tilmeldingsfrist

06/10/2021

Pris

1.800 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Robotter i undervisningen har været kendt siden 1980’erne, hvor Seymour Paperts skildpadde, der blev styret af kommandoer fra en computer, hjalp os med at lære om og med teknologi. Robotter i undervisningen kan være et godt element i arbejdet med teknologiforståelse og kan indgå i forløb med andre fag og faglige forståelser.

På dette kursus arbejder vi med teknologiundersøgelser for at blive klogere på, hvordan forskellige robotter fungerer, og hvordan de kan anvendes med eleverne. Vi lægger stor vægt på en eksperimenterende og undersøgende tilgang og prøver at løse forskellige opgaver med robotterne.

På hver kursusdag undersøger vi en eller to typer af robotter, både hvordan de bruges og programmeres. Valget af de konkrete teknologier kan variere i forhold til deltagernes ønsker, men her er nogle eksempler på robotter, som vi regner med at undersøge: OzoBot, Dash’n’Dot, Fable og Sphero.

Forløbet er ikke rettet mod et specifikt fag, men har i høj grad fokus på tværfaglighed og teknologiforståelse, men vi kommer også til at arbejde med, hvordan robotter kan indtænkes i forskellige fag.

Mål
Du får en grundlæggende forståelse for teknologianalyse og får erfaringer med og viden om forskellige robotter udviklet til læring og undervisning.

Målgruppe
Lærere og pædagoger (indskoling/mellemtrin) samt it- og læringsvejledere

Undervisere
Mads Brink Müller og Malte von Sehested, pædagogiske konsulenter, CFU

Kursusnummer
CFU219063

Malte von Sehested

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 72 49

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00