Gå til indhold
Søg

Religionernes dag 2021

Hent masser af inspiration til din undervisning på Religionernes dag, som hvert år tager et aktuelt og vedkommende tema op. Dagen afholdes på Syddansk Universitet i Odense i samarbejde med Religionslærerforeningen.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 9. september 2021
Kl. 10.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

01/08/2021

Pris

950 kr. inkl. forplejning

 

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Tema: Religionsmøder i klasselokalet og interkulturel pædagogik

Diversiteten i elevernes religiøse forudsætninger gør sig i stigende grad glædende som et vilkår for skolens undervisning i stadigt større dele af landet. Det betyder, at mange tidligere selvindlysende indforståetheder udfordres og at lærerne i deres forudsætningsanalyse for planlægning undervisning skal inddrage andre parametre end tidligere.

Dagen vil byde på varierede oplæg om bl.a. aspekter og perspektiver i den interkulturelle pædagogisk og mere konkret om religions betydning for undervisning i kontroversielle og værdiladede emner.

Der vil være oplæg fra post.doc Søren Sindberg Jensen (SDU), lektor, ph.d. Karna Kjeldsen, Professionshøjskoeln Absalon, lektor Laura Feldt og lektor Johanne Louise Christiansen, begge SDU og flere andre.

Program udsendes og offentliggøres på cfu.kp.dk i foråret 2022.

Målgruppe
Religionslærere

Kursusnummer
CFU219064

Mette Schousboe

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 09

Coronainformation

19. januar 2021
Al undervisning med fysisk fremmøde på videregående uddannelser omlægges til digitalt format – det gælder også for CFU. Vi håber at kunne afholde vores kurser som planlagt fra marts 2021.

Vi håber, dette igen bliver gældende fra 1. marts 2021
På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og mundbind, såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret, så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås. Reglen om ti personer gælder ikke i forbindelse med undervisning, men alle skal bære mundbind på gang- og fællesarealer.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00