Gå til indhold
Søg

Problembehandling – løs og opstil problemer

Det er nærliggende at tænde træningsprogrammet, når planen bliver forstyrret af virkeligheden. Kom og træn ’problem posing’ - at formulere problemer - og bliv bedre til at skabe undersøgende aktiviteter i din daglige undervisning. Du får inspiration til forskellige typer af undersøgende aktiviteter, og vi vil gå dybere ned i, hvad problembehandlingskompetencen betyder for elevernes læring og matematikundervisningen.

Praktisk information

Dato

Mandag den 12/09-22 kl. 9-15 og mandag den 03/10-22 kl. 13-16

Tilmeldingsfrist

15/08/2022

Pris

2.350 kr. inkl. forplejning

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Det er nærliggende at tænde træningsprogrammet, når planen bliver forstyrret af virkeligheden. Kom og træn ’problem posing’ – at formulere problemer – og bliv bedre til at skabe undersøgende aktiviteter i din daglige undervisning. Du får inspiration til forskellige typer af undersøgende aktiviteter, og vi vil gå dybere ned i problembehandlingskompetencen, og hvad den betyder for elevernes læring og matematikundervisningen.

Eleverne fokuserer ofte kun på facit. Vi vil arbejde med opgaver, der lægger op til, at der er flere veje til ét eller flere løsningsforslag, og som giver mulighed for at dyrke processen og fordybelsen.

Hvordan kan du ændre opgaverne, så de bliver til problemer? Kan problemer findes i hverdagens matematik? Hvad kræver det at arbejde problemløsende? Hvordan bliver du en god ’problem poser’? Disse spørgsmål vil vi tage op undervejs, og du får en ’opgavebank’ med, som du kan anvende i din undervisning og sammen med kolleger.

Mellem de to kursusgange får du lejlighed til at afprøve problemer, og du får efterfølgende feedback på både din og dine elevers problem posing og solving.

Mål:

  • Du bliver trænet i at skabe undersøgende aktiviteter i din daglige undervisning
  • Du får redskaber til at arbejde både som problemløser og problemstiller (problem poser)

Målgruppe
Matematiklærere i 5.-10. klasse

Undervisere
Kirsten Søs Spahn og Jonas Juul Hansen, pædagogiske konsulenter, CFU

Kursusnummer
CFU229039

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00