Gå til indhold
Søg

Problem posing – løs og opstil problemer

Det er nærliggende at starte træningsprogrammet, når planen bliver forstyrret af virkeligheden. Kom og træn ’problem posing’ - at formulere problemer - og bliv bedre til at skabe undersøgende aktiviteter i din daglige undervisning. Du får inspiration til forskellige typer af undersøgende aktiviteter, og vi vil se nærmere på, hvad problem posing betyder for elevernes læring og matematikundervisningen.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 8. november 2021
kl. 09.00 - 15.00
Mandag d. 22. november 2021
kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

11/10/2021

Pris

1.400 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Det er nærliggende at tænde træningsprogrammet, når planen bliver forstyrret af virkeligheden. Kom og træn ’problem posing’ – at formulere problemer – og bliv bedre til at skabe undersøgende aktiviteter i din daglige undervisning. Du får inspiration til forskellige typer af undersøgende aktiviteter, og vi vil gå dybere ned i, hvad problem posing og solving betyder for elevernes læring og matematikundervisningen.

Eleverne fokuserer ofte kun på facit. Vi vil arbejde med opgaver, der lægger op til, at der er flere veje til ét eller flere løsningsforslag, og som giver mulighed for at dyrke processen og fordybelsen.

Hvordan kan du ændre opgaverne, så de bliver til problemer? Kan problemer findes i hverdagens matematik? Hvad kræver det at arbejde problemløsende? Hvordan bliver du en god ’problem poser’? Disse spørgsmål vil vi tage op undervejs, og du får en ’opgavebank’ med, som du kan anvende i din undervisning og sammen med kolleger.

Mellem de to kursusgange får du lejlighed til at afprøve problemer, og du får efterfølgende feedback på både din og dine elevers problem posing og solving.

Mål:

  • Du bliver trænet i at skabe undersøgende aktiviteter i din daglige undervisning
  • Du får redskaber til at arbejde både som problemløser og problemstiller (problem poser)

Målgruppe
Matematiklærere

Underviser
Kirsten Søs Spahn, pæd. konsulent på CFU, KP

Kursusnummer
CFU219027

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00