Gå til indhold
Søg

Positiv psykologi i skolen

Positiv psykologi er videnskaben om optimal menneskelig trivsel og præstation. Lær at bruge metoder fra positiv psykologi i din hverdag, og bliv bedre til at fokusere på dine og andres styrker frem for at fokusere på problemer. Få desuden konkrete værktøjer til at sætte fokus på styrker og trivsel, og bliv bedre til at glæde dig og skabe positive relationer til andre.

Praktisk information

Dato

Onsdag den 8. september 2021, kl. 09.00-14.00
Torsdag den 9. september 2021, kl. 09.00-14.00
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 10.00-12.00

Tilmeldingsfrist

11/08/2021

Pris

3.900,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Positiv psykologi er videnskaben om optimal menneskelig trivsel og præstation. Der er i dag talrige forskningsresultater, der viser, at et øget fokus på styrker skaber langt bedre trivsel samt markant bedre præstationer.

På kurset får du konkrete metoder til, hvordan du kan øge din trivsel ved at blive bedre til at glæde dig og skabe positive relationer til andre, ligesom du vil få indblik i, hvordan du øger din oplevelse af engagement og mening i dit arbejde. Du vil blive præsenteret for værktøjer, der har til hensigt at øge robustheden over for forandringer og stress.

Du lærer desuden, hvordan du kan bruge dine styrker i hverdagen, og hvordan du kan bringe andres i spil på en konstruktiv måde. Vi tager udgangspunkt i specielle samtalekort, Powercards, som er udviklet af underviseren i samarbejde med VIA Institute on Character, og du lærer at bruge dem og VIA-testen for dig selv og i samtaler med andre. I kurset indgår en gratis styrketest, som efterfølgende kan bruges i din pædagogiske praksis.

Mål
Du får:

  • kendskab til, hvordan du kan øge trivslen både hos dig selv og hos andre
  • metoder til, hvordan du fremmer ansvarstagen og gør op med tillært hjælpeløshed
  • konkrete metoder til at fremme positiv kommunikation og relation
  • træning i at arbejde med egne og andres styrker i praksis via de forskningsbaserede ’Powercards’
  • kendskab til faldgruber og irrationalitet, der forhindrer positivitet i hverdagen.

Kursusdage
Kurset løber over to dage (kl. 9-14), således at der er mulighed for at afprøve værktøjerne i eget team mellem kursusdagene. Ca. en måned senere afholdes et opfølgende webmøde af 2 timers varighed.

Målgruppe
Lærere, pædagoger og andre interesserede

Underviser
Underviser er Inga Coello, som arbejder med vækst og forandringsprocesser hos mennesker individuelt og grupper med fokus på kommunikation og relation. Hendes mål er at formidle sin viden i et simpelt og brugbart sprog, således at den let kan bruges i virkelighedens verden. Inga Coello er Master i positiv psykologi, cand.pæd. og har et sidefag på kandidatniveau i anvendt psykologi. Desuden er hun certificeret ICF Coach, PCC.

Kursusnummer
CFU219053

Aase Wodstrup Jensen

Leder af CFU, Læringsteknologi

+45 41 89 73 84

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00