Gå til indhold
Søg

“Ordet på bordet” i matematikundervisningen

Matematikfaget er gået fra at være et meget resultatorienteret fag til at være et meget kommunikativt fag, hvor eleverne skal beherske fagsproget i matematik. De skal vide, hvad det betyder at undersøge, at forklare samt at opstille hypoteser. Men hvordan sætter du fokus på sproget i din matematikundervisning, og hvad giver det dine elever?

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 30. marts 2022
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

795,00 kr.
Gratis under abonnement

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Hvis du er en af dem, der oplever at elevernes faglige niveau daler i takt med, at der stilles større sproglige krav til matematikundervisningen, skal du kigge med her.
På dette kursus vil du få værktøjer til, hvordan du kan sætte sproget på dagsordenen i matematik. Både med øje for de tosprogede elever, men også de etnisk danske elever, da matematik er et sprog, alle skal lære at mestre.
Vi vil dykke ned i, hvordan du kan tydeliggøre sproget ved at have en klar struktur for undervisningen, medtænke kollaborativ læring i hver lektion, samt stille sproglige krav til eleverne i en matematisk kontekst.

Mål
Målet er, at matematiklæreren får nogle værktøjer til at blive bedre til at tænke tale-, læse-, lytte- og skrivekompetencerne med ind i matematikundervisningen.

Målgruppe
Matematiklærere, der ønsker at give deres elever (etnisk danske såvel som tosprogede) et sprogligt boost.

Underviser
Lisbeth Hædersdal, konsulent i firmaet Sprog i fokus.

Kursusnummer
129401

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

CFU Bornholm afholder sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

For at få adgang til Campus Bornholm og dermed til CFU’s kurser skal man have en negativ COVID-19 test, der er under 72 timer gammel. Det gælder også, selv om man er vaccineret. Testen tjekkes ved adgang til kursuslokalet og ved stikprøver.

Det er muligt at få lavet en hurtigtest på Campus Bornholm mellem 7-18. Alle skal bære mundbind eller visir på gang- og fællesarealer.
Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00