Gå til indhold
Søg

Opdagende skrivning i børnehaveklassen

Børn er klar til at bruge skriftsproget allerede i førskolealderen, og forskning viser, at det styrker deres læsefærdigheder at skrive meget og gerne tidligt. Metoden opdagende skrivning lægger op til, at eleverne skriver fra første dag i børnehaveklassen. Få konkrete anvisninger og inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge din undervisning i opdagende skrivning.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 31. januar 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

14/12/2021

Pris

1.000,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Børn er klar til at bruge skriftsproget allerede i førskolealderen, og forskning viser, at det styrker deres læsefærdigheder at skrive meget og gerne tidligt.

Metoden ’opdagende skrivning’ lægger op til, at eleverne skriver fra første dag i børnehaveklassen, og den indeholder arbejdsmåder, som styrker relevante kognitive processer for den første læseudvikling.

Udgangspunktet for ’opdagende skrivning’ er, at børn uanset alder og sproglige kompetencer kan skrive. Det er ikke den konventionelle stavning, men skrivningen som kommunikation, der er i fokus, og begrebet ’opdagende skrivning’ refererer til den eksperimenterende tilgang, som børn anvender i deres tidlige forsøg med at kommunikere ved hjælp af skrift. De eksperimenterer både med tekstens genre, indhold og med ordenes stavning.

På kurset knyttes metoden ’opdagende skrivning’ an til den nyeste viden om tidlig literacy.

Mål
På kurset får du:

  • indsigt i ny viden om børns tidlige literacy.
  • konkrete anvisninger og inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge din undervisning i ’opdagende skrivning’.
  • Ideer til, hvordan metoden kan bruges til at evaluere elevernes skriftsproglige kompetencer

Målgruppe
Pædagoger og børnehaveklasseledere

Underviser
Sara Hannibal, lektor i dansk ved KP

Kursusnummer
CFU129010

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00