Gå til indhold
Søg

Naturfaglige læremidler

Gode læremidler understøtter læreringen og gør eleverne nysgerrige. Vi har fundet de bedste frem og sætter dem ind i en ramme, der kan danne grundlag for en årsplan eller en faglig progression. Du arbejder med analyse- og vurderingsredskaber, der giver dig mulighed for hurtigt og enkelt at vælge i det store udbud af analoge og digitale materialer. Fokus er på de fire kompetencer og spændende fagligt indhold.

Praktisk information

Dato

Tirsdag den 24. august 2021, kl. 09.00-15.00

Tilmeldingsfrist

22/06/2021

Pris

1.200,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Gode læremidler understøtter læringen og gør eleverne nysgerrige. Men hvordan vælger du de bedste?

Med analyse- og vurderingsredskaber kan du hurtigt og enkelt vælge i det store udbud af analoge og digitale læremidler. Vi ser både på didaktiserede materialer og mere uformelle læringstekster og sætter dem ind i en ramme, der kan danne grundlag for en årsplan eller en faglig progression.

Vurderingsværktøjet Vurdigi lægger op til, at du sætter materialet ind i en naturfaglig kontekst og vurderer det ift. fx tekstens sværhedsgrad og de fire kompetenceområder: undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation. I Vurdigi kan du stille reflekterende spørgsmål til materialerne om:

  • Didaktiserede forløb
  • Indholdets kvalitet
  • Tilgængelighed og brugervenlighed
  • Differentieringsmuligheder
  • Læringsudbytte
  • Sammenhæng

Arbejdet kan fx danne grundlag for dine opgivelser til elevernes afsluttende eksamen.

Mål
Du får idéer til læremidler til din årsplan og udvikler kompetencer til hurtigt og sikkert at vurdere de læremidler, der er tilgængelige for dig. 

Målgruppe
Naturfagslærere i 6.-9. klasse

Underviser
Søren Ib Cruys-Bagger, naturfagsdidaktiker, og Anette Vestergaard Nielsen, pædagogisk konsulent, CFU

Kursusnummer
CFU219044

Anette Nielsen

Naturfag

+45 41 89 70 14

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00