Gå til indhold
Søg

Mobbemønstre og magtkampe – Håndtering af mobning i skolen

Mobning er en kompleks og vanskelig størrelse, der ikke lader sig løse med simple metoder. For at kunne forebygge og tackle mobning på måder, der virker, er der behov for både viden om mobning som fænomen og viden om, hvordan mobning bedst kan undgås og håndteres.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 6. april 2021
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

En uge inden kursets afholdelse

Pris

895,00 kr.
Gratis under abonnement

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Kurset vil, med baggrund i den nyeste forskning inden for feltet (bl.a. baseret på forskning fra eXbus), give en introduktion til, hvordan mobning som fænomen kan forstås og tackles.
Hvordan viser mobning sig på synlige og ikke-synlige måder?
Hvad er baggrunden for, at mobning opstår? Hvilke begreber kan bruges til at forstå det komplekse fænomen, som mobning udgøres af?
Udover at give et videnløft om mobbeteorier vil oplægget også fokusere på interventioner. Bl.a. ved at introducere deltagerne til faldgruber og centrale opmærksomhedspunkter for forebyggelse og interventionstiltag – med et særligt fokus rettet mod gruppesamtaler med børn.
Men også med en præsentation af ASK-modellen, som kan bruges til såvel forebyggelse samt håndtering af mobning.

OBS! Medbring computer eller andet redskab til noter.

Mål
At deltagerne får viden om mobning og håndtering af mobning i skolen.

Målgruppe
Lærere og pædagoger.

Underviser
Stine Kaplan Jørgensen, ph.d. og lektor på Institut for læreruddannelse, Københavns Professionshøjskole

Kursusnummer
119420

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU Bornholm sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås. Reglen om ti personer gælder ikke i forbindelse med undervisning, men alle skal bære mundbind på gang- og fællesarealer. Pt. er det et krav, at der anvendes mundbind, hvis vi ikke kan overholde afstandskrav på 1 m, hvilket vi bestræber os på så vidt muligt.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00