Gå til indhold
Søg

Mediemod – modet til at tænke selvstændigt i en digital verden

Skærme fylder rigtig meget i vores hverdag, og de fleste af os har en i lommen hele tiden. På dette kursus, som udbydes i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste Bornholm, bliver der præsenteret erfaringer og viden til refleksion og debat omkring digitaliseringen blandt børn og unge.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 17. marts 2022
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

795,00 kr.
Gratis under abonnement

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Gennem de seneste fem år har mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier, udforsket digitaliseringens udfordringer særligt i forhold til børn og familier.
Foredraget ’Mediemod’ stiller skarpt på den digitale udvikling og kommer med viden, provokationer og opfordringer til eftertanke og debat, når vi gennem nogle timer tager på en rejse sammen med danske og udenlandske eksperter og i sidste ende selv må tage stilling til, hvor vi står i forhold til brugen af skærme og de mange valg, børn og unge bliver stillet overfor. Vi skal selv finde modet til at turde tænke anderledes om brugen af de digitale værktøjer, så at risikoen for at teknologien udgør digital støj i klassen kan minimeres. Det er det, vi kalder ’Mediemod’!

Mål
At give deltagerne bevidsthed om, refleksion over og redskaber til at være med til at styrke elevers digitale dømmekraft.

Målgruppe
Undervisere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt andre interesserede.

Underviser
Mikael Arendt Laursen, generalsekretær, KLF, Kirke og Medier

Kursusnummer
129424

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

CFU Bornholm afholder sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

For at få adgang til Campus Bornholm og dermed til CFU’s kurser skal man have en negativ COVID-19 test, der er under 72 timer gammel. Det gælder også, selv om man er vaccineret. Testen tjekkes ved adgang til kursuslokalet og ved stikprøver.

Det er muligt at få lavet en hurtigtest på Campus Bornholm mellem 7-18. Alle skal bære mundbind eller visir på gang- og fællesarealer.
Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00