Gå til indhold
Søg

Matematik for fremmedsprogede elever

Hvordan inddrager du nyankomne og tosprogede elevers baggrund og matematikforståelse, så de bliver en ressource i undervisningen? Ved at anvende matematik som en mediator mellem elevens modersmål og dansk understøtter du elevens sprogudvikling generelt. På kurset bliver du præsenteret for undervisningsmaterialet ’Mod på Mat’, som indeholder temaer med fokus på samfund og dannelse.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 18. august 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

22/06/2021

Pris

1.650 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Hvordan inddrager du nyankomne og tosprogede elevers baggrund og matematikforståelse, så de bliver en ressource i undervisningen? Ved at anvende matematik som en mediator mellem elevens modersmål og dansk understøtter du elevens sprogudvikling generelt.

På kurset bliver du introduceret til et nyt undervisningsmateriale, der er blevet til i samarbejde med lærere og tosprogede elever fra syv skoler i projektet ‘Mod på Mat’. Materialet er sprogudviklende og indeholder temaer med fokus på samfund og dannelse.

Gennem eksempler fra materialerne og fra samarbejdet med skolerne vil vi se på, hvordan nyankomnes baggrund og matematikforståelse kan inddrages som en ressource i undervisningen.

Arbejdsformen på kurset vil veksle mellem oplæg, praktiske øvelser og didaktiske drøftelser.

Mål:
Du får redskaber til at anvende nye materialer, der udvikler sproget, og idéer til, hvordan du inddrager elevernes eget modersmål som en ressource i matematikundervisningen.

Målgruppe
Matematiklærere i 1.-10. klasse og lærere i modtageklasser

Undervisere
Dorte Maiken Lohse, lektor ved KP, og Steffen Overgaard, lektor ved KP

Kursusnummer
CFU219061

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00