Gå til indhold
Søg

Massage, leg og bevægelse – metoder til at styrke klasseledelse

Berøring, bevægelse og leg er vigtige næringskilder til børns generelle trivsel, tryghed og tillid til sig selv og hinanden. Når kroppen har det godt, og når der er god balance i nervesystemet, er det langt nemmere at være nysgerrig på verden, indgå i relationer og tage læring til sig. Få en praktisk og sanselig introduktion til, hvordan du kan bruge massage, leg og berøring til at styrke klasseledelse.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 21. september 2021
Kl. 09.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

24/08/2021

Pris

1.400 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Berøring, bevægelse og leg er vigtige næringskilder til børns generelle trivsel, tryghed og tillid til sig selv og hinanden. Når kroppen har det godt, og når der er god balance i nervesystemet, er det langt nemmere at være nysgerrig på verden, indgå i relationer og tage læring til sig.

På dette kursus får du en praktisk, sanselig og legende introduktion til hvordan du kan anvende berøring, bevægelse og leg som en del af den pædagogiske hverdag i skole/SFO. Du vil bl.a. blive introduceret til metoden ”barn til barn massage”, som indeholder teori, øvelser og værktøjer med det formål at skabe tillidsfulde, respektfulde og omsorgsfulde relationer mellem børnene.

De praktiske øvelser kan bruges som små input i løbet af dagen til fx at indlede eller afslutte undervisning, til idræt eller i SFO. Der er både fokus på inspiration til at styrke hele børnefællesskabet, relationer og det enkelte barns kropsbevidsthed, selvværd og grænsesætning.

Kurset vil veksle mellem teorioplæg, praktiske øvelser og refleksion over implementering af kursets indhold i den daglige pædagogiske praksis.

På kurset vil du bl.a. få:

  • introduktion til klasseledelse i et kropsligt perspektiv
  • viden om berørings effekter – både fysiologisk, socialt og i et udviklingsperspektiv
  • praktiske øvelser med fokus på at bruge massage, leg og bevægelse til at styrke relationer, samhørighed og glæde i børnegruppen
  • introduktion til pædagogisk massage og metoden ”barn til barn massage”
  • tid til at omsætte dagens input til egen praksis
  • et elektronisk katalog med aktiviteter, værktøjer og teori fra kurset

Mål:
Du får idéer til, hvordan du kan anvende kursets konkrete input i egen praksis som en del af din klasse/gruppeledelse til at møde, forstå og lede børnene, ud fra hvor de er, og hvad de har brug for.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i indskolingen og i skolefritidsordninger

Underviser
Mie Hørbo, massage- og bevægelseskonsulent

Kursusnummer
CFU219065

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00