Gå til indhold
Søg

Markante stemmer i tidens tekster – fra Thomas Korsgaard til Sofie Linde

Vi sætter spot på nogle af de mest markante stemmer i tidens tekster og bevæger os rundt i de tre tekstkategorier: litteratur, fagtekster og brugstekster. Du bliver opdateret på nyere tekster inden for de tre kategorier, så du kan sammensætte en varieret årsplan, der både har faglig tyngde og appellerer til eleverne. Og du får selvfølgelig idéer til, hvordan teksterne kan indgå i danskundervisningen.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 2. november 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

05/10/2021

Pris

1.200,00 kr. inkl. forplejning

Kursusbeskrivelse

Kurset sætter spot på nogle af de mest markante stemmer i tidens tekster. Du bliver opdateret på nyere tekster inden for de tre tekstkategorier litteratur, fag- og brugstekster, så du kan sammensætte en varieret årsplan, der både har faglig tyngde og appel til eleverne. Selvfølgelig får du også konkrete idéer til, hvordan teksterne kan indgå i danskundervisningen.

Vi går tæt på en række yngre skønlitterære forfattere som Thomas Korsgaard og Tine Høeg, men kommer også omkring mere etablerede navne som Sarah Engell.

  • Har koret af moderne fortællerstemmer noget til fælles?
  • Er sociale medier flyttet ind i litteraturen? Og er litteraturen flyttet ud på sociale medier?
  • Kalder de nye værker på nye tilgange?

Der er også sket en del med den journalistiske formidling de senere år, og her zoomer vi ind på den hotte true crime-genre, som vi møder i både tv-serier, dokumentarprogrammer, avisartikler og podcasts. Ofte er der tale om mystiske hændelser, som journalisten ret tilfældigt er faldet over og forsøger både at afdække og opklare.

Genren er en oplagt vinkel på arbejdet med fagtekster, for mange medier kan inddrages, og så er det bare grundlæggende spændende, velfortalte historier, formidlet på nye måder.

Med afsæt i autentiske taler fra bl.a. Greta Thunberg og Sofie Linde kommer vi ind på, hvordan et budskab kan leveres effektivt på alternative måder, men alligevel med rødder i retorikkens urgamle værktøjskasse.

Mål
Du får en indføring i ny ungdomslitteratur, spændende genrehybrider mellem fakta og fiktion og retoriske virkemidler – og du får idéer til, hvordan det hele kan indgå i danskfaget.

Målgruppe
Dansklærere i udskolingen

Underviser
Trine May, læremiddelforfatter

Kursusnummer
CFU219048

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00