Gå til indhold
Søg

Mange veje til teknologiforståelse

Teknologiforståelse fylder mere og mere både i skolen og samfundet, samtidig med at flere og flere skoler får adgang til et makerspace. På dette kursus dykker vi ned i teknologiforståelsesfagligheden med makerdidaktiske briller på. Vi skal gennem undersøgelser udvikle og skabe løsninger på skæve, sjove og samfundsrelevante problemstillinger.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 5.09.2023 -
Tirsdag d. 24.10.2023

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

1700,00 kr.

Kursusbeskrivelse

Hvordan kan robotter understøtte undervisningen, hvordan faciliterer man undervisning i programmering, og hvordan virker en laserskærer egentlig? Det er eksempler på spørgsmål, vi prøver at besvare i dette kursus over fire gange: robotteknologi, blokprogrammering, makerteknologier og åben laboratoriedidakik.

1. Den første gang har vi fokus på robotteknologier i undervisningen og status på teknologiforståelse i grundskolen.

2. Den anden gang dykker vi ned i digital produktion og blokprogrammering med fokus på at skabe verdener og vække dem til live.

3. På gang tre ser vi nærmere på fire specifikke makerteknologier og udfolder deres potentiale og begrænsninger i undervisningen ude på skolerne. De fire teknologier er:

– Makedo
– 3d-print
– Folieskærer
– Lasercutter

4. Gang fire åbner vi lab’et og lader kursisterne skabe med alle de redskaber, vi har til rådighed. Både nye og dem, de allerede har lært. Vi arbejder ud fra en case og dykker ned i kompetenceområdet; digital myndiggørelse.

Alle gange vil vi have fokus på en legende tilgang til læring, faglig refleksion og forskellige designmetoder.

Mål

Du får redskaber til at undervise i og med teknologi, samt udfolde din viden og dine kompetencer inden for teknologiforståelse. Har du adgang til et makerspace på din skole vil du kunne sætte dette endnu mere i spil for dine kolleger og skolens elever.

Målgruppe
Lærere, pædagoger, it-vejledere, ressourcepersoner og ledere

Underviser
Jakob Damgaard Laursen

Kursusnummer
CFU-K23067

Jakob Damgaard Laursen

+45 41 89 83 50

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00