Gå til indhold
Søg

Løbende differentiering og evaluering i indskolingen

Elever udvikler deres læsning og skriftlighed i forskellig takt og med forskellige behov for støtte. Der skal derfor differentieres, men differentiering kræver effektiv evaluering. De årlige læsetest er langtfra nok til at vurdere elevernes faglige udvikling og kan være svære at handle på.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 19. april 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

22/03/2021

Pris

1.000 kr.

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Kurset er flyttet fra 28-09-20 til 19-01-21 og igen til 19-04-21

Elever udvikler deres læsning og skriftlighed i forskellig takt og med forskellige behov for støtte. Der skal derfor differentieres, men differentiering kræver effektiv evaluering. Årlige test af læsning er ikke nok, og testresultaterne kan være svære at handle på. På kurset får du en komplet værktøjskasse med evalueringsredskaber og handleanvisninger, som gør den løbende evaluering til en naturlig del af din undervisning.

På kurset gennemgår vi et helt katalog af muligheder for løbende evaluering i begynderdansk. Det gælder evaluering af læsning og læsestrategier, børnestavning, stavestrategier, skriftlig fremstilling og elevens holdning til fagets dimensioner.

Mål
• Du får overblik over danskfagets mål og evalueringsbehov
• Du får overblik over individuelle og fælles differentieringsmuligheder
• Du får redskaber til at modellere opgaveløsning så tydeligt som muligt
• Du bliver præsenteret for filosofien om ”mestring”
• Du får mulighed for at afprøve evaluering gennem mange konkrete eksempler

Målgruppe
Dansklærere og læsevejledere i indskolingen

Underviser
Pernille Frost, konsulent og lærebogsforfatter

Kursusnummer
CFU209045

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

19. januar 2021
Al undervisning med fysisk fremmøde på videregående uddannelser omlægges til digitalt format – det gælder også for CFU. Vi håber at kunne afholde vores kurser som planlagt fra marts 2021.

Vi håber, dette igen bliver gældende fra 1. marts 2021
På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og mundbind, såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret, så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås. Reglen om ti personer gælder ikke i forbindelse med undervisning, men alle skal bære mundbind på gang- og fællesarealer.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00