Gå til indhold
Søg

Læs for Livet – Spot på læselysten

Hvordan giver man adgang til bøger og skaber læselyst blandt børn og unge, der ellers har modstand mod bøger og ikke-alderssvarende læseevner? Og hvordan får man læselysten til at spire?

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 29. april 2021
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

En uge inden kursets afholdelse

Pris

895,00 kr.
Gratis under abonnement

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Læs for Livet er en nonprofi t-organisation, der blev stift et i 2012 af Rachel Röst. Hun er børnebogsforfatter og cand. mag i litteraturvidenskab og leder
Læs for Livet i dag. Med udgangspunkt i tanken om, at litteratur kan forandre liv, har organisationen indsamlet gode bøger og doneret skræddersyede biblioteker til institutioner, som arbejder med udsatte børn og unge.
Oplægget handler om at give adgang til bøger og skabe læselyst, samt den forskel, litteratur kan gøre for målgruppen.
Rachel Röst fortæller om metoden bag Læs for Livets bogsamtaler som vigtigt middel til at få læselysten til at spire. Her præsenteres også mønstrene
i, hvilke bøger udsatte børn og unge læser af lyst med udgangspunkt i Læs for Livets egne data.

Mål
Rachel Röst kommer i sit oplæg ind på, hvilken forskel adgang til bøger kan gøre for børn og unge.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i grundskolen, herunder læse- og læringsvejledere.

Underviser
Rachel Röst, stifter og leder af Læs for Livet

Kursusnummer
119404

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU Bornholm sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås. Reglen om ti personer gælder ikke i forbindelse med undervisning, men alle skal bære mundbind på gang- og fællesarealer. Pt. er det et krav, at der anvendes mundbind, hvis vi ikke kan overholde afstandskrav på 1 m, hvilket vi bestræber os på så vidt muligt.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00