Gå til indhold
Søg

Kunstig intelligens i dansk

Kunstig intelligens er ofte en blind makker i skolen. Eleverne bruger det, men vi taler ikke om det. Hvordan kan kunstig intelligens fungere som et kraftfuldt læringsredskab for dine elever – og som en professionel sparringpartner i din forberedelse?

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 26. marts 2026
Kl. 12.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

29. marts 2026

Pris

1350,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Dine elever bruger sikkert allerede kunstig intelligens mere eller mindre hensigtsmæssigt, men hvad med dig? Kom og lad os udforske, hvordan kunstig intelligens kan berige danskfaget.

Chatbots kommunikerer samtalebaseret gennem skriftsproget, uden at vi har adgang til algoritmerne bag. Derfor må vi instruere og interagere med teknologien for at forstå intentionerne, mulighederne og faldgruberne.

På kurset undersøger vi, hvordan chatbots og AI-billedværktøjer kan fremme elevernes sproglige bevidsthed, kritiske tænkning og kreativitet. Prøv fx selv at prompte SkoleGPT, og simuler forskellige kommunikationssituationer med fokus på bl.a. afsender- og modtagerroller. Eller få viden om sproglige mønstre og fremstillingsformer, når du udforsker sprogmodeller og reflekterer over genrer og sproglige valg.

Du kan også bruge en chatbot som en kreativ makker, når du planlægger din danskundervisning. Vi prøver at brainstorme sammen med ChatGPT og får ideer til en spændende og differentieret undervisning. Du får fx erfaringer med at udvikle læseteater, rollespil og andre kreative aktiviteter.

Mål

• At udforske, hvordan kunstig intelligens kan berige danskfaget og fremme sproglig bevidsthed, kritisk tænkning og kreativitet hos eleverne.
• At lære at bruge chatbots og AI-billedværktøjer i undervisningen.
• At simulere kommunikationssituationer med fokus på afsender- og modtagerroller.
• At analysere sproglige mønstre og reflektere over genrer og sproglige valg.
• At planlægge varieret og differentieret undervisning med hjælp fra kunstig intelligens.

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet og i udskolingen

Underviser
Dorte Haraldsted Mortensen, Trine Ferdinand

Kursusnummer
CFU-K26007

Dorte Haraldsted Mortensen

+45 41 89 70 13

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00