Gå til indhold
Søg

Kultursyn, repræsentationer og stereotyper i fransk

Hvordan griber vi kulturundervisningen an i franskfaget, så eleverne får et nuanceret verdensbillede og lærer at agere i mødet med andre? Forskere i kulturdidaktik peger på at arbejde med et dynamisk kultursyn i et transnationalt perspektiv. Få idéer til, hvordan du arbejder med kulturdimensionen, så fokus ligger på temaer og kulturmøder fremfor paratviden, fakta og simplificeringer.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 17. november 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

14/10/2022

Pris

1.000 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Hvordan griber vi kulturundervisningen an i franskfaget, så eleverne får et nuanceret verdensbillede og lærer at agere i mødet med andre? Forskere i kulturdidaktik peger på at arbejde med et dynamisk kultursyn i et transnationalt perspektiv. Vi ser dermed kultur, som noget foranderligt, vi udvikler i fællesskab, og vi arbejder med emner på tværs af landegrænser. Det er ikke nok bare at inddrage viden om frankofone lande. Ønsker vi at udvikle elevernes kritiske bevidsthed og gøre dem til interkulturelle sprogbrugere, kan vi med fordel præsentere eleverne for en kulturel mangfoldighed. 

På dette kursus vil vi diskutere, hvad vi forstår ved et dynamisk kultursyn. Vi vil tale om, hvad det betyder for praksis at arbejde med kultur på denne måde og se på konkrete eksempler på temaer med transnationale perspektiver. Vi vil endvidere lave nedslag i Faghæftet og undersøge repræsentationer af verden i centrale læremidler med særligt fokus på frankofonien.  

Du vil opdage, at arbejdet med det dynamiske kultursyn vil understøtte dine elever i at udtrykke sig om nære og relevante emner med afsæt i egne erfaringer og samtidig nuancere deres syn på mennesker og verden generelt. Du får idéer til, hvordan du i din franskundervisning udfordrer nationale stereotyper og arbejder med relevante kulturmøder fremfor paratviden og fakta og dermed er med til at gøre eleverne til interkulturelle sprogbrugere.  

Mål

  • Du får viden om kulturdimensionen i Faghæftet 2019. 
  • Du får ideer til, hvordan du kan arbejde med et dynamisk kultursyn i et transnationalt perspektiv i din egen undervisning. 
  • Du får idéer til, hvordan du kvalificerer allerede eksisterende læremidler.  
  • Du får indsigt i kulturdidaktikken i relation til franskfaget. 

Målgruppe
Fransklærere

Underviser
Stephanie Kim Löbl, ph.d.-stipendiat og adjunkt i fransk ved KP

Kursusnummer
CFU229020

Daniele Edith Eychenne

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 31

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00