Gå til indhold
Søg

Krop, leg og sansemotorisk udvikling

Børn, der har det godt i kroppen, er mere læringsparate, trives bedre og har nemmere ved at indgå i sociale relationer. På dette kursus får du viden om sansemotorikkens betydning for børns trivsel, læring og udvikling, og du bliver klædt på til at anvende den i din daglige praksis gennem leg og bevægelse.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 10. februar 2022
Kl. 09.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

13/01/2022

Pris

1.950 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Børn, som har det godt i kroppen, er mere læringsparate, trives bedre og har nemmere ved at indgå i sociale relationer. På dette kursus får du viden om sansemotorikkens betydning for børns trivsel, læring og udvikling og bliver klædt på til at anvende den i din daglige praksis gennem leg og bevægelse. Teorien vil blive eksemplificeret gennem en lang række praktiske lege- og bevægelsesaktiviteter, der passer til målgruppen.

Dagen byder på:

  • En masse konkrete lege- og bevægelsesaktiviteter, som styrker børns sansemotoriske udvikling på mange forskellige måder – eksempelvis fangelege, kommandolege, energizers, kamplege, yoga, massage og afspænding.
  • Generel indføring i at bruge krop, leg og bevægelse som pædagogisk redskab og det at stå i rollen som karavanefører for lege- og bevægelsesaktiviteter.

Erfaringsdeling og refleksion løber som en rød tråd gennem hele kurset, og alle aktiviteter og værktøjer samles i et elektronisk legekatalog, lige til at gå hjem og bruge. Husk tøj, som du kan bevæge dig i.

Mål:
Du får:

  • viden om grundmotorik og sansers betydning for den motoriske udvikling for 6-9-årsbarnet.
  • viden om sansemotorikkens betydning for barnets trivsel, læring og udvikling – både fysisk, psykisk, kognitivt og socialt.
  • didaktiske værktøjer til at anvende din nye viden i daglig praksis.

Husk praktisk tøj, som du kan røre dig i. 


Målgruppe
Lærere og pædagoger i indskolingen og fritidsordninger

Undervisere
Claire Haigh Ludvigsen, ergoterapeut, og Balder Brøndsted, lege- og bevægelseskonsulent og cand.scient.idræt

Kursusnummer
CFU129022

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00