Gå til indhold
Søg

Kristendommens historie i dybden og bredden

I samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste udbydes dette kursus, som vil give deltagerne en solid baggrundsviden om kristendommens udbredelse og samtidig inspirere til et undervisningsforløb i fagene kristendomskundskab og historie ud fra både et lokalt og et globalt perspektiv.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 9. februar 2022
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

795,00 kr.
Gratis under abonnement

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

På baggrund af materialet til undervisningsprojektet ’Kristendommens historie’ vil kurset give en både dybere og bredere forståelse for denne historie. Der vil blive gået i dybden med forståelsen af kristendommens udvikling i forhold til det samfundsmæssige, kulturelle og religiøse miljø, hvor der altid har fundet en gensidig påvirkning sted, og der vil blive set på de mere grundlæggende mekanismer, f.eks. når det gælder 1800-tallets vækkelser i Danmark. Samtidig vil historien blive set i et bredere, globalt perspektiv, hvor der især vil blive fokuseret på kristendommens historie i de dele af verden, hvor mange af de ikke-vestlige indvandrere til Danmark kommer fra.
Hvor det er relevant, vil temaerne blive relateret specielt til udviklingen på Bornholm. Der vil være dialog med udvikling af konkrete ideer til undervisningen.

Mål
At deltagerne får en dybere forståelse, samt konkret viden og inspiration til undervisning i kristendommens historie.

Målgruppe
Lærere, der underviser i kristendomskundskab/religion og historie i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt andre religionshistorisk interesserede.

Underviser
Finn Aa. Rønne, professor, dr.theol.

Kursusnummer
129416

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

CFU Bornholm afholder sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

For at få adgang til Campus Bornholm og dermed til CFU’s kurser skal man have en negativ COVID-19 test, der er under 72 timer gammel. Det gælder også, selv om man er vaccineret. Testen tjekkes ved adgang til kursuslokalet og ved stikprøver.

Det er muligt at få lavet en hurtigtest på Campus Bornholm mellem 7-18. Alle skal bære mundbind eller visir på gang- og fællesarealer.
Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00