Gå til indhold
Søg

Korte skriveøvelser er vejen frem

Forskere peger på, at eleverne bør skrive mere i skolen. Men flere store opgaver er ikke svaret. Spark stilen til hjørne, og lad korte skriveøvelser og leg med sproget være det styrende. Få indblik i tankerne bag den korte skrivedidaktik og inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge undervisningen, så eleverne skriver mere – uden at du selv får mere rettearbejde. For tekster, vi skriver, er nemlig tekster, vi taler om.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 26. oktober 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

28/09/2021

Pris

1.200,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Skriveforskere peger på, at eleverne bør skrive meget mere i skolen. Men flere store opgaver er ikke svaret. Det er til gengæld korte og fokuserede skriveøvelser.

Skriveøvelser kan i den grad være med til at styrke elevernes sproglige opmærksomhed og deres bevidsthed om, hvad der skaber en god tekst, og kan give dem strategier til at bearbejde indhold og kilder i deres tekster.

Kom og få inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge din undervisning, så eleverne skriver mere – uden at du selv får mere rettearbejde. En del af svaret er korte og fokuserede skriveøvelser, som laves i klasserummet. Du får også indblik i tankerne bag den korte skrivedidaktik, som omfatter princippet ”tekster, vi skriver, er tekster, vi taler om” samt ideer til, hvordan elevernes tidligere opgaver med stor fordel kan genbruges i undervisningen.

Advarsel: Der vil være smagsprøver på en del øvelser, og deltagerne skal selv til tasterne, have tungen på gled og lege med ordene for på den måde at få reflekteret over sig selv som skrivere og skrivelærere.

Mål

  • Du får idéer til, hvordan du kan anvende korte skriveøvelser i din egen undervisning
  • Du får indsigt i didaktikken bag de korte skriveøvelser
  • Du får ny viden om, hvordan børn kan udvikle deres sprog både mundtligt og skriftligt
  • Du lærer at være sproglærer fremfor tekstlærer og finder din indre skriveform frem

Målgruppe
Dansklærere i 5.-10. klasse

Underviser
Charlotte Rytter, lærebogsforfatter, medlem af opgavekommissionen

Kursusnummer
CFU219018

Trine Ferdinand

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 70 53

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00