Gå til indhold
Søg

Guided Reading – differentieret læseundervisning i indskolingen

Guided Reading er et anderledes bud på en differentieret læseundervisning for samtlige elever i klassen. Læsningen foregår på homogene læsehold, hvor eleverne hver dag bliver guidet i deres læsning af underviseren. Læseforståelse og samtale om det læste er centrale elementer i Guided Reading.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 26. april 2021
Kl. 09.00 - 12.00

Tilmeldingsfrist

29/03/2021

Pris

750 kr.

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Kurset er flyttet fra 25/1-21 til 26/4-21

Guided Reading er et anderledes bud på en differentieret læseundervisning for samtlige elever i klassen. Læsningen foregår på homogene læsehold, hvor eleverne hver dag bliver guidet i deres læsning af underviseren. En session varer ca. 25 min.

Guided Reading har et balanceret læsesyn, hvilket betyder, at der er et stort fokus på læseforståelsesstrategier, hvor eleverne både skal forstå og reflektere over indholdet af det, de læser, men samtidigt lære den tekniske afkodning af bogstaver, lyde, ord og endelser.

Udgangspunktet for Guided Reading er, at læsning styrker elevernes intellekt, sprog og følelser, så derfor læser børnene meningsfyldte tekster.

Arbejdsformen på kurset vil veksle mellem oplæg og afprøvning af Guided Reading i praksis.

Mål
• Du får kendskab til Guided Reading og til, hvordan metoden kan implementeres på skolen og i undervisningen
• Du får indsigt i, hvordan en Guided Reading session konkret forløber

Målgruppe
Dansklærere i indskolingen, børnehaveklasseledere og læsevejledere.

Underviser
Lisbeth Skov Thorsen, læse- og udviklingskonsulent, Rudersdal Kommune

Kursusnummer
CFU119027

Bemærk også kurset ‘Guided Writing’, som afholdes samme dag kl. 13-16.

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

19. januar 2021
Al undervisning med fysisk fremmøde på videregående uddannelser omlægges til digitalt format – det gælder også for CFU. Vi håber at kunne afholde vores kurser som planlagt fra marts 2021.

Vi håber, dette igen bliver gældende fra 1. marts 2021
På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og mundbind, såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret, så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås. Reglen om ti personer gælder ikke i forbindelse med undervisning, men alle skal bære mundbind på gang- og fællesarealer.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00